Uusi-Seelanti on aloittamassa valmistautumisensa kohti MM-kisoja, mutta joukkueesta puuttuu Oklahoma City Thunderissa hyvän tulokaskauden pelannut Steven Adams. Uuden-Seelannin päävalmentaja Nenad Vucinic ei jää kuitenkaan harmittelemaan tähtipelaajan poissaoloa.

Adams pelasi hyvän vuoden OKC:ssa. Hän ylsi viime kaudella aloitusviisikkoon 20 kertaa ja pelasi keskimäärin noin 15 minuuttia. Siinä ajassa hän ehti tehdä keskimäärin 3,3 pistettä ja ottaa 4,1 levypalloa.

Hän on kuitenkin päättänyt jättää kisat väliin.

– Minulla ei ole ongelmia siitä, että Steve ei ole käytettävissä, Vucinic sanoo MM-kisojen kotisivuilla.

– Mielestäni on täysin selvää, että Steve on hyväsydäminen kiwi (uusiseelantilainen) ja hän haluaa pelata Uudelle-Seelannille tulevaisuudessa. Näen hänet avainpelaajana Tall Blacksille tulevina vuosina, Vucinic jatkaa.

Tall Blacks –valmentajan mukaan Adams on ehkä saanut hieman liikaa, hieman liian nopeasti.

– Kolme vuotta sitten hän oli vain junioripelaaja ja nyt hän pelasi NBA:n välierissä. Hän todennäköisesti tarvitsee vähän aikaa sulattaakseen sitä ja olen varma, että hän on käytettävissä tulevaisuudessa. Ottaisin hänet mielelläni joukkueeseen…mutta he ajattelivat, että hänelle olisi parasta, jos hän ei pelaisi maajoukkueessa tänä vuonna. Arvostan sitä, Vucinic päättää.

Uusi-Seelanti pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa Etelä-Koreaa vastaan 15.7.