Susijengin kanssa samassa lohkossa pelaava Uusi-Seelanti on pienentänyt MM-ehdokkaidensa määrää. Päävalmentaja Nenad Vucinicin ringissä on tällä hetkellä 17 peluria.

Vucinicin joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kokemusta edustavat maajoukkuekonkarit Thomas Abercrombie, Kirk Penney, Alex Pledger, Lindsay Tait, Mika Vukona ja Corey Webster. Nuoruutta sen sijaan 18-vuotiaat Tohi Smith-Milner ja Jack Salt sekä vasta 16-vuotias Tai Wynyard.

Joukkueen joutuivat jättämään Finn Delany, Jordan Ngatai, Dyson King, Izayah Mauriohooho-Le’afa, Duane Bailey ja Richie Edwards.

– Meillä on paljon isoja miehiä tällä hetkellä, kun aiemmin olemme kärsineet koon puutteesta. Sen takia olemme ottaneet mukaan Jackin, Tain ja Tohin, Vucinic toteaa FIBA:n sivuilla.

Uusi-Seelanti kohtaa Etelä-Korean kolmasti 15.7. alkaen.

Uuden-Seelannin MM-ehdokkaat:
Thomas Abercrombie, Benny Anthony, Everard Bartlett, Joshua Bloxham, Isaac Fotu, Casey Frank, Nick Horvath, Jarrod Kenny, Kirk Penney, Alex Pledger, Jack Salt, Lindsay Tait, Tohi Smith-Milner, Mika Vukona, Corey Webster, Tai Webster ja Tai Wynyard.