KTP-Basket on kiinnittänyt ensimmäisen amerikkalaispelaajan vahvuuteensa. Syyskuussa Kotkaan saapuu 198-senttinen laituri LaMonte Ulmer, joka muistetaan kaudelta 2012-13 Tampereen Pyrinnön riveistä. Sopimus kattaa kauden 2014-15.

Ulmer, 27, on Rhode Islandin yliopiston kasvatti, jonka jälkeen laituri aloitteli ammattilaisuraansa Yhdysvaltojen D-liigassa Mainen riveissä. Vuonna 2011 Ulmer siirtyi Eurooppaan ja Luxemburgin Soleuvreen, missä statsit olivatkin kohdallaan. Vaikkei Luxemburg ole tunnettu Euroopan kovimpina sarjoina, on 26,2 pisteen ja 12,5 levypallon keskiarvot kunnioitusta herättäviä.

Luxemburgista Ulmer siirtyi Tampereelle. Runkosarjassa syntyi tilastot 18,4/7,9 ja pudotuspeleissä jälki oli vielä kovempaa. Pyrinnön tie katkesi jo puolivälierissä, mutta Ulmer oli pudotuspelien pistekuningas 25,8 pisteen keskiarvollaan. Tampereelta matka jatkui viime kaudeksi Romaniaan ja BCMU Bitestiin. Ulmer kuului joukkueen seitsemän tasaisen runkopelaajan joukkoon keskiarvoilla 11,5/6,8.