Joensuun Kataja julkaisi ensimmäisen amerikkalaisvahvistuksensa tiistaina, kun Namika Lahdessa viime kaudella pelannut Robert Arnold siirtyy Joensuuhun. Kataja Basketin päävalmentaja Pekka Salminen pitää erityisesti Arnoldin puolustus- ja korilleajotaidoista.

– Etsimme monipuolista pelaajaa, joka on ennen kaikkea hyvä myös puolustussuuntaan. Pelaajaa, joka pystyy auttamaan muita takamiehiämme puolustustehtävissä. Hyökkäyspäässä on oleellista, että hän pystyy ajamaan korille, haluaa mennä kohti koria, Salminen kehuu Katajan sivuilla.

– Atleettinen, pitkäkätinen Arnold täyttää nämä kriteerit, amerikkalaisen otteita viime kaudella Tapiolan Hongan päävalmentajan roolissa seurannut Salminen uskoo.

Arnold kiinnosti muitakin Korisliiga-seuroja, mutta Kataja-organisaatio oli tehnyt laituriin erityisen vaikutuksen.

– Mietin kauden aikana, että Katajan toiminta näyttää kaikin puolin sellaiselle, missä haluaisin olla jatkossa mukana. Myös EuroChallenge tarjoaa minulle mahdollisuuksia ottaa seuraavia askeleita urallani, Arnold taustoittaa.