Korinalusluuta Jere ”Härkä” Luoma jatkaa Kouvoissa alkavallakin kaudella.

Varusmiespalveluksen Karjalan Prikaatissa Vekaranjärvellä aloittanut alokas Luoma solmi Kouvojen kanssa 1-vuotisen jatkosopimuksen. Jyväskylästä (HoNsU) lähtöisin oleva Luoma aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Kouvot-paidassa.

– On hienoa jatkaa Kouvoissa ja Kouvolassa Olen viihtynyt täällä hyvin, organisaatio on tullut tutuksi ja hommat toimivat erinomaisesti. Lisäksi valmennus on Kouvoissa huipputasoa, Luoma kertoo Kouvojen sivuilla.

202-senttinen jämerä sisäpelaaja pelasi keväällä päättyneellä Korisliigakaudella 34 ottelussa keskimäärin reilut kahdeksan minuuttia ottelua kohden ja kirjautti näissä tehot 1.8/0.7. Tilastojen valossa Luoma pelasi viime kauden parhaan pelinsä Lapuan Korikobria vastaan Mansikka-aholla viimeisessä runkosarjaottelussa jossa ”Härkä” nakutti yhdeksän pistettä ja nappasi viisi levypalloa.

– Alkavalla kaudella odotan kehittyväni pelaajana henkilökohtaisella tasolla edelleen ja toivottavasti otan myös isomman harppauksen pelillisissä taidoissa. Odotan myös innolla joukkueen yhteistä kehitystä. Kaikki viime kauden kotimaiset pelaajat jatkavat edelleen joukkueessa ja uskon sen osaltaan varmasti vievän joukkuetta pitkälle alkavalla kaudella.

Kouvot solmi aiemmin kesällä yksivuotisen jatkosopimuksen myös Ilari Seppälän kanssa. 21-vuotias Seppälä aloittaa syksyllä Kouvoissa ja Korisliigassa jo kuudennen kautensa joista viime kausi oli tuloksellisesti miehen paras. 188-senttinen takamies pelasi runkosarjassa 41 ottelua mukavin tehoin (10.2/1.9/3.2s/1.0r) onnistuen nousemaan vielä uudelle tasolle kevään pudotuspeleissä Nilan Bisons Loimaata vastaan. Neljässä pudotuspeliottelussa peliaikaa kertyi keskimäärin 32 minuuttia ottelua kohden ja tilastorivi oli mukavaa luettavaa: 13.8/2.0/2.0s/1.3r. Pudotuspeleissä kolmoset upposivat erinomaisella 50%:n tarkkuudella (10/20).