Suomen koripallomaajoukkue kohtaa maanantaina 75-vuotisjuhlaottelussa Liettuan. Susijengin ja Tampereen Pyrinnön Antero Lehto toivoo yleisöltä kannustusta tulevaan otteluun.

Kilpailu paikoista MM-kisakoneessa käy kuumana, kun Susijengi määrittelee ”sinivalkoisen tusinansa” Espanjan arvokisakentille.

Vaikka Lehdolla on muutaman maajoukkuekesän takamatka muiden takakentän pelaajiin nähden, Mansesterin mies suhtautuu haasteeseen totisen letkeästi.

– Näen kilpailun siltä kantilta, että saan lähteä hakemaan kisakonepaikkaa aika paineettomasti. Ihan jokaisen hikipisaran tulen vuodattamaan, että kisoihin pääsen. Toiselta kantilta katsottuna tämä kesä on ollut jo tähän mennessä ainutlaatuinen kokemus, Lehto kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Maanantaina Lehdolla on edessään maajoukkueuransa ensimmäinen kotiottelu, kun Susijengi kohtaa Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelussa Liettuan ottelussa, johon on lunastanut lippunsa jo yli 6000 katsojaa.

– Tavoitteena olisi päästä Liettua-pelissä kokoonpanoon ja ehkä jopa pelaamaan. Hieno peli on tulossa ja varmasti hieno tapahtuma, Lehto tuumii.

– Toivotaan myös, että Punakaarti on paikalla. Ainakin joitain jäseniä on tietääkseni paikalle kykenemässä, lähettää Lehto terveisensä Pyrinnön faniryhmän suuntaan.

Susijengi ja Liettua kohtaavat maanantaina 4.8. Helsingin Jäähallissa klo 19:00 alkaen.