Viime kesän EM-kisoissa hopealle sijoittunut koripallon mahtimaa Liettua kaatoi Susijengin toisen kerran viikon sisään hakemalla kotikentällään Klaipedassa 83–66 (40–39)-voiton.

Ennakkoluulottomasti pelannut Susijengi johti peliä vielä kolmannen jakson puolenvälin tuntumassa, kunnes Liettua sai paikkapuolustuksellaan susien käpälät tervaan.

Vuosituhannen taitteen maaotteluissa Liettua antoi kaksi suurinumeroista löylytystä Susijengille, mutta viime vuonna liettualaisyleisö joutui pureskelemaan kynsiään viimeiselle sekunnille asti ennen suosikkiensa 78–76-voiton varmistamista.

Klaipedalaiskatsomo joutui myös tänään lauantaina pyyhkimään tuskanhikeä ohimoiltaan kerran jos toisenkin, kun ennakkoluulottomasti isäntäjoukkueen haastanut Susijengi pinnisteli tavaramerkiksi muodostuneella susipuolustuksellaan, tarkoilla kaukoheitoillaan sekä Gerald Lee juniorin lähietäisyyksien onnistumisilla tiensä 46–47-johtoon kolmannen jakson alussa.

Liettua onnistui kuitenkin kolmannella jaksolla jäädyttämään Susijengin pelin siirtymällä paikkapuolustukseen ja tukkimalla korinalustansa. Suomen kaukoheitot alkoivat karahtaa kiville, ja lähes näkymättömissä avauspuoliskolla pysynyt Toronto Raptorsin Jonas Valanciunas alkoi löytää tilaa korin läheisyydestä. Liettua vei viiden minuutin jakson 17-0 ja petasi itselleen 16 pisteen johdon.

Susijengi rynni vielä Leen ja Tuukka Kotin koreilla kahdeksan pisteen päähän päätösneljänneksen aluksi, jonka jälkeen Liettua varmisti lopullisesti voittonsa omalla 9-0-jaksollaan.

Liettua – Suomi 83–66 (13–18, 40–39, 69–55)

Suomi: Gerald Lee jr 20/3/5 syöttöä, Erik Murphy 14/4, Antero Lehto 10/2, Teemu Rannikko 6/1/9 syöttöä, Mikko Koivisto 6/2/3 syöttöä, Shawn Huff 5/1, Hanno Möttölä 3/1, Tuukka Kotti 2/4, Matti Nuutinen 0/1, Antti Nikkilä 0/0, Samuel Haanpää 0/0, Roope Ahonen 0/0, Ville Kaunisto.

Liettua: Jonas Valanciunas 20/11, Mindaugas Kuzminskas 17/2/3 syöttöä, Simas Jasaitis 13/4, Paulius Jankunas 12/8/3 syöttöä, Martynas Pocius 8/1, Mantas Kalnities 2/3/11 syöttöä.