Suomalaisyleisö saa vuoden viimeisen tilaisuuden nähdä Susijengin kotimaan kamaralla tiistaina, kun FIBA:n Oseanian alueen mestari Australia saapuu Helsingin Jäähalliin Koripalloliiton 75-vuotisjuhlien ”jatkoille”.

NBA- ja Euroliiga-miehillä ryyditetty Australia on Susijengin apuvalmentaja Pekka Salmisen mukaan fyysinen, aggressiivinen ja taitava joukkue.

Susijengi ja Australia kohtasivat toisensa jo viime perjantaina, kun scrimmageksi merkitty kohtaaminen muutettiin lennosta viralliseksi maaotteluksi. Lähes täysin eri viisikoita perjantain ottelun eri puoliajoilla peluuttanut Suomi johti peliä parhaimmillaan 16 pistettä, mutta taipui luvuin 95–100 (47–44).

– Fyysinen, aggressiivinen, taitava joukkue. He pelaavat isolla rotaatiolla ja kovalla sykkeellä, Susijengin kokenut apuluotsi Pekka Salminen kuvailee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Australia ei ole joukkueena merkittävän isokokoinen, mutta heillä on vastapainoksi pari todella isoa miestä, jotka ovat uskomattoman vahvoja.

”Boomersin” nimekkäimpiin miehiin kuuluvat mm. tuore NBA-mestari ja Sasu Salinin ex-joukkuetoveri Aron Baynes (208 cm/27 v), monissa liemissä keitetty NBA- ja euroveteraani David Andersen (211/34), härkämäinen sentteri Nathan Jawaii (208/27) sekä tulokaskautensa NBA:ssa pelannut Matthew Dellavedova (193/23).

Kesäkuun 2014 NBA-draftissa Australiasta taalaliigaan valittiin maailman kovimpiin koripalloilijalupauksiin kuuluva pelinrakentaja Dante Exum (196/19) ja New Mexicon yliopistossa nelivuotiskautensa päättänyt isokokoinen Cameron Bairstow (206/23).

– Heillä on NBA-miehiä ja Euroliiga-miehiä, kyllä, mutta ennen kaikkea merkittävää on, miten Australia pelaa joukkueena. He kierrättävät 10–11 miehen rotaatiota ja pelaavat todella epäitsekkäästi. Meidän pitää ennen kaikkea olla hereillä puolustuspään rotaatiossa ja varmistaa, että he eivät saa vapaita heittopaikkoja, Salminen toteaa.

Salminen nostaa Australian avainmiehinä esille David Andersenin, heittokone Joe Inglesin (203/26) sekä liukasliikkeisen Dante Exumin.

– Exum tekee pelistä viehättävää. Hän on uskomaton urheilijatyyppi, kimmoisa atleetti joka näkee hyvin kentän.

Susijengin ja Australian tiistaiseen kohtaamiseen on myyty tähän mennessä lähes 5000 lippua.

Susijengi ja Australia kohtaavat tiistaina 12.8. klo 19:00 Helsingin Jäähallilla.