Petteri Koponen palasi Australiaa vastaan peleihin kahden viikon tauon jälkeen. Koposen panos ottelussa oli suuri, vaikka mies ei itse täysin tyytyväinen ollutkaan.

– Heittopelini oli välillä mitä oli. Toin kuitenkin yllätyksellisyyttä ja korille ajamisen uhkaa. Ekalla jaksolla annoin syöttöjä, jotka tarjosivat meille erilaisia ratkaisuja, Koponen ruoti.

Australia-voitto oli Susijengin ensimmäinen MM-kisoihin valmistavissa maaotteluissa.

– Ensimmäinen voitto ja paljon asioita parani. Varsinkin puolustus oli paljon aiempaa parempaa. Edellisessä pelissä meitä vastaan tuli melkein 100 pistettä, mutta nyt jatkoaika mukaan lukien he tekivät vain 81 pistettä, Koponen summasi.

Päävalmentaja Henrik Dettmann pyrki hieman toppuuttelemaan Koposen vaikutusta myöntäen toki, että Koposen tuoma lisä on tervetullut. Koposen vaarallisuus ei kuitenkaan yllättänyt koutsia.

– Hän on NBA-tason pelaaja. Puolustuspäässä hän liikkuu hyvin ja estää syöttöjä. Hyökkäyksessä eritoten takapelaajalla pitää olla sen verran nopeutta, että hän pääsee puolustajastaan ohi. Tänään näki heti kun Koponen meni ohi, saivat muut 20-30 senttiä ylimääräistä tilaa, Dettmann summasi

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen