NBA-veteraani Drew Goodenin ympärillä pyöri runsaasti huhuja kesän aikana, että hän liittyisi Suomen joukkueeseen. Gooden kertoo Washington Postin haastattelussa matkustavansa MM-kisoihin tutustumaan joukkueeseen ja pelaajiin sekä hankkivansa Suomen kansalaisuuden jatkoa ajatellen.

Gooden oli kiinnostunut pelaamaan Suomelle jo näissä MM-kisoissa ja oli jatkuvasti yhteydessä Suomen valmennusjohtoon, mutta paperityöt eivät ehtineet kuntoon ajoissa. Hän on kuitenkin jatkossakin kiinnostunut edustamaan Suomea ja aikoo matkata Bilbaoon seuraamaan joukkueen otteita.

– Jos jotain tapahtuu ja on mutka matkassa eikä se onnistu tänä vuonna, aion silti lähteä Espanjaan ja kannustaa joukkuetta ja pelaajia sekä rakentaa suhdetta tulevia vuosia varten. Aion joka tapauksessa saada kaksoiskansalaisuuteni ja minusta tulee Suomen kansalainen, pelasin maajoukkueessa tai en, Gooden kertoo Washington Postissa.

Goodenin isä pelasi aikoinaan Suomessa ja sai lapsen suomalaisen äidin kanssa. Gooden vietti lapsuutensa isänsä kanssa, mutta kävi Suomessa joka toinen kesä sukuloimassa isovanhempiensa luona.

– Puolet suvustani on edelleen siellä ja kommunikoin heidän kanssaan koko ajan. Joten se ei ole niin, ettenkö olisi viettänyt aikaa siellä enkä tee tätä pelkästään koska olen puoliksi suomalainen. Ei, minulla on oikeasti siteet Suomeen ja sen kulttuuriin, Gooden perustelee kansalaisuushakemustaan.

Gooden edusti USA:ta nuorten maajoukkuetasolla eikä hakenut aiemmin kaksoiskansalaisuutta siinä toivossa, että pääsisi edustamaan USA:ta. Se haave on kuitenkin hiljalleen haihtunut.

– Lapsena unelmoit aina kultamitalista. Ajattelet, että olet mukana Dream Teamissa tai, että jonain päivänä voisit tehdä jotain sellaista urallasi. Oli hetki, kun olin 26, 27, 28 jolloin se ei ehkä tule tapahtumaan, eikä se ole mahdollista kohdallani, mutta voin kilpailla ja edustaa toista osaani, joka on Suomi. Ajattelen, että miksipä ei, Gooden valottaa.

32-vuotias Gooden on pelannut urallaan 709 NBA:n runkosarjan ottelua 12 kauden aikana. Hänen uransa pistekeskiarvo on 11,7 ja hän on kahminut 7,5 levypalloa. Hän teki keväällä jatkosopimuksen Washington Wizardsin kanssa, mutta on edustanut urallaan myös Memphisiä, Orlandoa, Clevelandia, Chicagoa, Sacramentoa, San Antoniota, Dallasia, Clippersiä ja Milwaukeeta.