Suomen avausottelu koripallon MM-kisoissa sai mahtimaa Yhdysvaltoja vastaan mahtialun, kun Susijengin Gerald Lee Junior heitti Suomen 2-0 johtoon heti ottelun alussa. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, vaan Yhdysvallat meni menojaan. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli peräti 31-16. Suomen parhaana pistemiehenä hääri joukkueen NBA-vahvistus Erik Murphy kuudella pisteellään.

Toisella neljänneksellä ottelu repesi lopullisesti, kun Suomi sai heittopelin tökkiessä vain yhden korin ja puoliajalle siirryttiin surullisissa lukemissa 60-18. Susijengin otteista paistoi jännitys isoja jenkkejä kohtaan.

Toiselle jaksolle Susijengi pääsi paineettomassa tilassa pelaamaan ja peli hieman tasottui. Joukkueiden tasoero kuitenkin näkyi ottelun jälkeen tulostaululla lukemissa 114-55.

Susijengin heittopeli oli ottelussa luokatonta ja 14:sta ensimmäisestä kolmosesta ei uponnut yksikään. Joukkueen hahmoja olivat Teemu Rannikko ja joukkueen paras pistemies Shawn Huff 12 pistellään. Jenkkien tehomiehenä hääri Klay Thompson, joka keräsi 18 pistettä.