Eurooppalaisen huippukoripallon standardeihin tottunut Susijengi saa tiistaina MM-parketeilla vastaansa hieman poikkeuksellisen kilpakumppanin Dominikaanisen Tasavallan muodossa.

Tehokkaan aloitusviisikkonsa tähdittämän karibialaisen saarivaltion maajoukkue luottaa aloitusviisikkonsa iskuvoimaan, pelin levittämiseen ja 1-1-ratkaisuihin.

Dominikaanista Tasavaltaa pitkään silmällä pitänyt Susijengin apuvalmentaja Pekka Salminen arvioi, että karibialaisten pelitapa on Susijengille sekä haaste, että helpotus.

– He eivät ole pelillisesti niin järjestäytyneitä kuin lohkon muut joukkueet. Tietyllä tapaa se on helpotus meille, mutta toisaalta myös vaikeaa. Etenkin nelospaikan pelaajamme joutuvat puolustuspäässä epämukavuusalueelle, Salminen arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengin tiistain vastus pelaa hyökkäyspäässä käytännössä neljällä ulko- ja yhdellä sisäpelaajalla. Joukkueen pitkät laitahyökkääjät ovat korintekovoimaisia pelaajia, jotka haluavat vetää isot puolustajansa pois korilta ja haastaa yhdellä yhtä vastaan.

– He järjestävät hyökkäyksessä muutaman yksinkertaisen actionin, jonka jälkeen pyrkivät hyökkäämään ja haastamaan oman pelaajansa.

Dominikaanisen Tasavallan suurin haaste on materiaalin kapeus. Joukkueen aloitusviisikko ja kuudes mies ovat käytännössä Euroliiga-tasoa, jonka jälkeen ryhmän taso notkahtaa.

– Dominikaaniset pelaavat oikeastaan kahdeksalla pelaajalla ja heidän paras sisäpelaajansa Jack Michael Martinez – taistelijaluonne, blokkaaja, erinomainen syöttäjä – tulee penkiltä, mutta kuuden miehen jälkeen heidän tasonsa ei ole sama.

Susijengi ja Dominikaaninen tasavalta tapaavat tiistaina 2.9. klo 22:30 Suomen aikaa.