Jännitys Bilbaon alkulohkossa tiivistyy entisestään keskiviikkona, kun yhden voiton kolmesta ottelustaan hakeneet Suomi ja Turkki kohtaavat kamppailussa jatkopaikoista.

Tuoreessa muistissa on joukkueiden viime kesän EM-kisakohtaaminen, jolloin Suomi väsytti Turkin tainnoksiin ja avasi kisansa 61-55-voitolla.

Viime kesän EM-mahalaskun jälkeen Turkin päävalmentajaksi nimitettiin Ergin Ataman, joka ensi töikseen hyllytti Slovenian kisoissa alisuorittaneet Hidayet Türkoglun ja Ersan Ilyasovan joukkueesta.

Türkoglun ja Ilyasovan poissaolo on tehnyt Turkista entistäkin leimallisemmin duunarikoripallojoukkueen, joka ei pröystäile lajin hienouksilla, vaan jauhaa väsymättömästi peruspelejään ja pyrkii imemään vauhdin pois vastustajan pelistä puolustuspäässä.

– Turkki on iso ja fyysinen joukkue, joka pelaa viime kesän tapaan kahdella isolla jätkällä. Viimeisen parin pelin aikana erikoista on ollut se, että he ovat pelanneet myös pienemmällä viisikolla, jossa Emir Preldzic pelaa ison laiturin paikalla, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Järkälemäinen Turkki kompuroi kesän 2013 EM-avauksessa kuninkaallisesti Susijengin vauhtipelin ja joukkuepuolustuksen kynsissä. Viime kesän menestysresepti on Toijalan mukaan jälleen Susijengin hyödynnettävissä, pienin muutoksin.

– Jos päästämme Turkin kävelemään kenttää kuten he Ukrainaa vastaan pelasivat, he ovat vahvoilla. Meidän pitää tuoda energiaa ja liikkuvuutta kentälle ja haastaa heidät niin. Turkilla ei ole yhdelläkään pelipaikalla mitään raketteja, ja siihen meidän on iskettävä.

Susijengi ja Turkki iskevät yhteen Bilbao Areenalla keskiviikkona 3.9. klo 18:30 Suomen aikaa.