Suomi on hävinnyt kaksi edellisotteluaan niukasti, mutta jatkotoiveet elävät kuitenkin, jos Suomi kaataa perjantaina Uuden-Seelannin.

 

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

– Tämä oli ottelu, jonka jo kertaalleen voitimme, mutta emme pystyneet viimeistelemään voittoamme. Niin koriksessa joskus käy, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ihmetteli Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Dettmann kiinnitti lehdistötilaisuudessa kuuntelijoiden huomion ottelutilastoihin ja käytti niitä osoituksena omiensa luonteesta.

– Tilastoja katsoessa joku saattaisi ihmetellä, miten meillä oli pienintäkään mahdollisuutta voittaa. Turkki heitti 45 vapaaheittoa, me kymmenen. Turkki haki 40 levypalloa, me 29. Me menetimme pallon 19 kertaa, Turkki 13, luetteli Dettmann.

– Numeroiden perusteella meillä ei olisi pitänyt olla mahdollisuuksia, mutta meillä oli sydän mukana. Näissä turnauksissa on kyse kasvusta ja tämä joukkue on kasvanut MM-turnauksen aikana valtavasti. Vaikeita tappiota tulee joskus, mutta ne ovat osa peliä.

Tappiosta huolimatta Susijengillä on vielä mahdollisuudet edetä Barcelonaan neljännesvälieriin, mutta joukkueen on skenaarion toteutumiseksi päihitettävä torstaina Uusi-Seelanti MM-alkulohkon viimeisessä ottelussaan ja USA:n on voitettava Ukraina.

– Meillä on langat käsissämme ja haluamme pelata itsemme Barcelonaan, Dettmann julisti.

Jos USA voittaa kaksi viimeistä otteluaan ja Susijengi peittoaa Uuden-Seelannin, Suomi etenee Barcelonaan riippumatta Turkin ja Dominikaanisen Tasavallan välisen ottelun lopputuloksesta.