KTP-Basket löysi nopeasti amerikkalaissentterin Nyika Williamsin tilalle. Williams ei vakuuttanut seurajohtoa Viron harjoitusotteluissa, joten hän sai pakata laukkunsa. Tilalle löytyi 206-senttinen ja 111-kiloinen ”beast” Kenneth Simms.

Simms siirtyi heinäkuussa Ranskan kivikovaan pääsarjaan, mutta lopulta sopimusta Boulogneen ei syntynyt.

Simmsin alku-ura ei ainakaan tilastoiden valossa ollut vielä loistokas. Mies valmistui kolmen yliopiston kautta lopulta Cumberlandista ja siirtyi tästä vuoden päästä Liettuaan. Kaudella 2010/11 alkoi kuitenkin tapahtua kun sentteri takoi Romanian pääsarjassa kovat tilastot (16,4/11,0) yhdessä Kauhajoella tällä kaudella pelaavan Jermant Hortonin kanssa. Simms kunnostautui myös koko sarjan blokkikuninkaana (1,3). Romaniasta Simms siirtyi Kiinaan yhdentoista pelin ajaksi (22/11), josta matka jatkui Ruotsiin ja Södertälje Kingsiin.

Södertäljessä Simms johdatti joukkueensa komeilla tilastoilla (14,9/8,8/1,4b) aina finaaleihin asti ja valittiin ykkösviisikkoon sarjan ulkomaalaisten kategoriassa. Seuraava kausi (2012-13) olikin sitten täysosuma. Södertälje voitti Ruotsin mestaruuden ja Simms kirjautti tilastot 14,7/9,3/1,8b/1,3s. Torjuntamäärä oikeutti jälleen piikkipaikalle Basketliganin blokkitilastossa. Hyvät otteet toivat valinnan Eurobasketin vuoden pelaajaksi, vuoden ulkomaalaiseksi sekä vuoden puolustuspelaajaksi Ruotsissa. Södertälje pelasi tuolla kaudella myös EuroChallengea, mutta tie katkesi runkosarjaan. Samassa lohkossa pelasi tuolloin myös Tampereen Pyrintö, jota vastaan Simms kirjautti tilastot 16/6 ja 10/15.

Seuraavan kesän Simms pelasi Unkarissa, josta tie vei kaudelle 2013/14 Belgiaan. Liegen riveissä tilastot olivat 12,9/7,3/1b/1,3s. Ranskan vierailun jälkeen seuraava osoite onkin Karhuvuori ja sentteriä odotetaan Helsinki-Vantaalle jo huomenna torstaina.

Kaiken mennessä suunnitelmien mukaan on Simms KTP:n mukana jo perjantaisessa harjoitusottelussa Seagullsin vieraana.