Memphis on tehnyt ensi kaudesta sopimuksen Michael Beasleyn kanssa. Beasley on tullut tunnetuksi erityisesti kentän ulkopuolisista ongelmistaan.

Beasley sai muun muassa vuonna 2008 50 000 dollarin sakot, kun hän ei ollut tunnustanut olleensa Mario Chalmersin ja Darrell Arthurin kanssa samassa huoneessa jossa syttyi palohälytin ja jossa oli vahva marihuanan tuoksi NBA:n tulokaspäivillä. Seuraavana vuonna hän kirjautui vieroitushoitoon. Vuonna 2011 hänen autostaan löytyi marihuanaa ja vuonna 2013 sama toistui.

Ongelmapelaajan maineestaan huolimatta, hän on pelikentällä parhaimmillaan oiva pelimies. Parhaana kautenaan Minnesotassa 2010-11 hän teki keskimäärin 19,2 pistettä pelissä. Hänen yhden pelin ennätyksensä on tuolta kaudelta, kun hän upotti peräti 42 pistettä. Viime vuonna Miamissa hänen saldokseen jäi 7,9 pistettä noin 15 minuutin peliajalla.