KTP joutui kauden alla vaihtamaan ulkomaalaisvahvistustaan, kun Nyika Williams ei vakuuttanut otteillaan, mutta tilalle hankittiin nopeassa aikataulussa Kenneth Simms. KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov on tyytyväinen korvaajaan.

KTP oli jo aiemmin yrittänyt havitella Simmsiä riveihinsä, mutta hän valitsi aluksi ranskalaisjoukkueen. Siellä kaikki ei kuitenkaan mennyt nappiin ja ovi Kotkaan avautui jälleen.

– Sanoisiko että onni onnettomuudessa, Mirolybov tuntojaan KTP:n sivuilla.

”Ponttis” Mirolybovin on selvästi vaikea peitellä innostustaan, sillä Simms on ollut KTP:n toivelistalla jo pitkään.

– Katselimme Löden (valmentaja Sauli Lanki) kanssa Simmsiä jo kesäkuussa ja Löden papereissa herra on ollut pidempäänkin. Hintapyyntö ei osunut kuitenkaan lähellekään meidän haarukkaa ja heinäkuussa kuulimme Simmsin tehneen sopimuksen Ranskan pääsarjaan, Mirolybov taustoittaa.

Mirolyboville tuttu agentti otti yhteyttä ja nyt kysyntä ja tarjonta kohtasivat.

– Hänellä on sama agentti kuin Brandonilla (Jefferson), jonka tapasin Las Vegasissa. Tulee sellainen fiilis että Vegasin reissusta oli todella hyötyä, Mirolybov iloitsee.

Mirolybovin mukaan kotkalaiset saivat kovan pelotteen korin alle.

– Kyseessä on kovaa kohti koria menevä iso pelaaja, joka myös lyö palloa alaspäin. Levy- ja blokkitilastot ovat olleet kovaa luokkaa vuodesta toiseen ja myös syöttökeskiarvot vakuuttavia. Vaikka Nyika Williamsin kohtalo on valitettava, olen erittäin onnellinen että saimme Kenneth Simmsin Kotkaan, Mirolybov kiteyttää.