KTP kohtasi kauden ensimmäisessä ja viimeisessä kotiharjoitusottelussaan Helsingin Seagullsin. Korisliigatulokas jäi isäntien jalkoihin lukemin 90-79 (27-17, 19-17, 25-22, 19-23).

Ottelu sujui KTP:n komennuksesta heti ensiaskeleista lähtien, mutta ottelun voittaminen ei ollut kummallekaan joukkueelle ykkösprioriteetti. KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov painotti ennen ottelua korkeaa intensiteettiä ja olikin nähtyyn osittain tyytyväinen.

– Intensiteetti oli hyvää puolet pelistä, sitten meni kävelyksi ja sen takaisin saaminen on vaikeaa. Meinasi melkein alkaa sappikivet kiehumaan vaikka harjoituspeli olikin. Toisella puoliajalla peli meni hölkkäilyksi ja huonojen ratkaisujen ottamiseen. Meidän pitää pystyä kontrolloimaan tempoa ja silloin kun niin teimme, peli näytti hyvältä, Mirolybov totesi KTP:n sivuilla.

KTP esitteli kotiyleisölle kaksi uutta amerikkalaistaan. Laituri LaMonte Ulmerilla on toki jo yhden kauden kokemus Suomesta Pyrinnön nutussa, mutta takamies Brandon Jefferson sai tulikasteensa Karhuvuoressa. Ulmer pelasi vain hieman yli puolet pelistä, mutta mätti uudelle tulostaululle 27 pistettä, kirjauttaen lisäksi 7 levypalloa ja ottelun komeimman blokin.

Ulmer näyttikin heti alusta alkaen väkevillä ajoillaan mikä osa-alue KTP:n pelistä puuttui viime kaudella. Jefferson sen sijaan aloitti ottelun maltillisemmin, mutta pääsi ottelun edetessä paremmin peliin sisään ja väläytteli varsinkin syöttötaitoaan.

Kotimaisesta kaartista Timo Heinonen (19/6) innostui pelaamaan kunnolla vasta pelin loppupuolella, Samuli Vanttaja (9/6) aloitti vahvasti, mutta joutui virhevaikeuksiin ja Joonas Lehtoranta (10/2/2s) väläytteli osaamistaan. Kentille palannut Milos Dobras (9/6) sai heti paljon vastuuta ja 16-vuotias Vili Nyman (2/1) pelasi ennakkoluulottoman debyytin.

Vaikka KTP-käskijä oli kohtalaisen tyytyväinen näkemäänsä, löytyi yhdeltä osa-alueelta paljon kehitettävääkin.

– Levypallopeli (36-45). Seagulls otti 19 hyökkäyslevypalloa! Se on katastrofi! Vaikka meille on tulossa kova levypallomies (juuri signattu 206-senttinen Kenneth Simms), emme todellakaan voi olettaa että yksi mies hoitaa levypallot. Ei yksi pelaaja estä 19 hyökkäyslevypalloa, Mirolybov puhkui.

Vierailijoista tehokkain oli Deremy Geiger (26/3/4s), joka säväytti varsinkin kaukoheitoillaan (5/7). Carl Lindbom ei kaaren takaa osunut (0/6), mutta urakoi silti komeat tilastot (19/10). Myös Eero Lehtinen (16/10) pelasi vahvan ottelun. Joukkueen uusin tulokas Wesley Witherspoon sen sijaan jätti itsestään vaisun kuvan ja tilastorivikin (8/5) kaunistui siedettäväksi vasta ottelun lopussa. Helsinkiläisiltä puuttuu vielä iso jenkki ja ottelusta sivussa olivat myös Antti Niskanen, Jouko Järvinen ja Jarkko Kyllönen.

Joukkueet kohtaavat vielä perjantaina Helsingissä samoissa merkeissä ennen 1.10 alkavaa Korisliigakautta.