Kauhajoen Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen ei lähesty piakkoin alkavaa Korisliigaa vaatimattomasti. Tavoitteen asettelussa ei kierrellä yhtään.

– Tavoite on Suomen mestaruus. Jos joku kerää kasaan 500 000 euroa ja tällaiset pelaajat, niin olisi tyhmää, jos sitä ei tavoittelisi. Kauhajoelta puuttuu vielä miesten pääsarjamitali koripallossa, joten otetaan saman tien kultainen, sanoi Toiviainen liigan avaustilaisuudessa.

Toiviainen siirtyi Karhuun Kotkasta, jossa hän valmensi KTP:tä neljä kautta. Sitä ennen hän toimi Namika Lahden päävalmentajana voittaen siellä SM-kultaa.

– Kolmen vuoden projekti on alkanut hyvin. Emme ole hävinneet yhtään peliä, eli vielä Kauhajoella on helppo valmentaa. Kaikki toimii erinomaisesti. Niin toimi Kotkassa ja Lahdessakin, mutta pienellä paikkakunnalla kaikki tapahtuu ikään kuin nopeammin, kuvaili Toiviainen.

Karhu on kokenut myös pelaajapuolella aikamoisen myllerryksen, sillä kokoonpanosta löytyy yhtä monta viimekautista pelimiestä kuin Kauhajoelle tänä kesänä sinne siirtynyttäkin pelaajaa.

– Niin kuin monella, joukkue on vaihtunut. Tämä on kuitenkin yksi parhaista, ellei paras joukkue, jossa olen ollut mukana. Meillä on paljon toisilleen juniorimaajoukkueista tuttuja pelaajia. Se on iso tekijä, tuumii Aleksi Huuskonen.

Yksi uusista pelaajista on 203-senttinen sentteri Devonne Giles. Myös laidalla on massaa 205-senttisen Gregory Manganon muodossa.

– Meiltä löytyy heittovoimaa, ja iso mörkö korin alta. Aikamoinen kaveri saa olla, että sen työntää korin alta pois, Huuskonen sanoo.

Panu Markkanen

Twitter @PanuMarkkanen