Korisliigan nimekkäin pelaaja löytyy tälläkin kaudella Joensuusta. Teemu Rannikko valmistautuu Suomeen paluunsa jälkeen toiseen Korisliiga-kauteensa.

Katajan joukkue on ikärakenteeltaan varsin kaksijakoinen. Porukasta löytyy kaksi vuonna 1980 syntynyttä pelaajaa ja iso joukko selvästi nuorempia kavereita.

– Olemme Petri Virtasen kanssa vanhimpia. Meillä on melkein kymmenen vuoden ikäero muihin. Yritämme olla aggressiivisia kentällä ja juosta paljon. On hienoa, että joukkuetta on uudistettu. Meillä on paljon nuoria jätkiä, jotka tulevat suoraan juniorimaajoukkueista, Rannikko kertoi liigan avaustilaisuudessa videon välityksellä.

Kataja on yksi neljästä suomalaisjoukkueesta, joka pelaa myös kotimaan ulkopuolella. Joensuussa pelataan tälläkin sesongilla EuroChallengea.

– On kivaa pelata. Vanhakin pelaa mieluummin kuin treenaa. Runkosarjassa on neljä peliä vähemmän kuin viime vuonna, eli pelirytmi on vähän helpompi. Kiva, että pääsimme Eurochallengeen. Siellä on kovia joukkueita, pohti Rannikko.

Rannikko on nähnyt pitkän maajoukkuekokemuksensa ansiosta suomalaisen koripallon nousun maanosan huipulle ja maailmankin kärkeä lähestytään. Kataja oli viime kaudella liigan ykkönen katsojakeskiarvolla mitattuna (1265 katsojaa).

– Yleisöä kävi viime vuonna hyvin. Koripallo on Joensuussa iso asia. Toivottavasti väki löytää tiensä kotimaassakin halleille, toivoi 136 A-maaottelun konkari.

Panu Markkanen

Twitter @PanuMarkkanen