KTP-Basket on kotoisen Korisliigan lisäksi mukana myös EuroChallengessa. Joukkueen valmentaja Anton Mirolybov kertoo ryhmän olevan varsin iskukykyinen.

Kotkalaisten joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana, sillä ainoastaan ulkomaalaispelaajat ovat vaihtuneet.

– Meillä on ollut erittäin työntäyteistä elokuun alusta alkaen. Joukkueessamme on hyvä energia, jonka nuoret pelaajat ovat tuoneet. Kotimainen kaarti ei ole muuttunut viime vuodesta, joten olemme päässeet tekemään hyvin töitä.

– EuroChallenge on mahtava haaste ja mahdollisuus. Pääsemme pelaamaan hienoja pelejä. Se tuo työtä lisää, mutta palkintoja on jaossa. Teemme kaikkemme, että myös siellä tulee menestystä, Mirolybov sanoo.

Joukkue sai riveihinsä myös todellisen vahvistuksen, kun 206-senttinen Kenneth Simms liittyi joukkueen vahvuuteen.

– Uskon Simmsin olevan se puuttuva palanen. Jos hän vain on sellainen, kun uskomme hänen olevan, niin olemme varmasti erittäin iskukykyinen joukkue, Mirolybov sanoo.

Kotkalaisten riveissä pelaa myös maajoukkueenkin portteja kolkutteleva Samuli Vanttaja, jolla on kova luotto joukkueeseensa.

– Meillä on tosi kova joukkue. Uskon, että mikäli pysymme kunnossa, niin yllämme finaaleihin asti. Haluan kovasti parantaa viime kaudesta ja auttaa joukkueemme mestaruuteen asti, Vanttaja kertoo itsevarmana.

Jesse Happonen