Kataja haki voiton Espoosta, kun se kaatoi vieraskentällä Hongan 93-88. Katajan päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan joukkueella oli vielä hakemista puolustuspelin kanssa, mutta se kuitenkin takasi joensuulaisille voiton.

Salmisen mukaan joukkueen puolustuspelaaminen on vielä hieman hakemista.

– Ensimmäiset 17 minuuttia meillä oli epäselvyyksiä puolustuspäässä ja hyökkääminen oli kaverille aika helppoa. Etenkin meidän uusi iso (Tom Knight) oli vielä aika lailla ulkona joukkuepuolustussysteemistämme. Annetaan hänelle nyt kuitenkin reilusti aikaa totutella. Se mitä olemme kanssaan ehtineet käydä läpi, liittyy käytännössä hyökkäämiseen, Salminen pohtii Katajan sivuilla.

– Kolmannella jaksolla saimme tiivistettyä puolustusta ja peli alkoi kääntyä meille. Varsinkin Tommi (Huolila) puolusti hienosti ja oli tänään yksi kentän parhaista pelaajista.

Katajan piti varpaillaan erityisesti Hongalle 26 pistettä upottanut Ronnie Clark.

– Clarkin kanssa meillä oli vaikeaa, vaikka hänen kovuutensa ei varmaan kenellekään tule yllätyksenä.

Katajan nuorentui täksi kaudeksi ja Salminen olikin tyytyväinen nuorten pelaajien esityksiin.

– Nuoret Marius (van Andringa) (3/0), Marcel (Moore) (0/1) ja Kalle (Naapi) (0/0) täyttivät paikkansa. Pitää muistaa, että he kaikki ovat aivan alussa tämän tason peleissä.

– Etenkin näiden nuortemme puolesta olisi hienoa, jos keskiviikkona Joensuussa Pyrintöä vastaan olisi suuri määrä yleisöä kannustamassa.