Susijengissä debyyttinsä kesällä tehnyt Erik Murphy hakee parhaillaan pelipaikkaa Boston Celticsin NBA-joukkueessa. Murphy kertoi nauttineensa kesän maajoukkuekokemuksesta.

Erityisen vaikutuksen Murphyyn tekivät suomalaiskannattajat.

– Se oli varmasti erityinen kokemus. Suomi ei ole tunnettu koripallosta. Maa oli meidän takanamme. Kisoissa oli jotain 10 000 fanit ja he olivat kaikki aika äänekkäitä. He antoivat meille paljon rakkautta, Murphy kiittelee Espanjaan matkustaneita suomalaisfaneja Eagle Tribunen haastattelussa.

Murphy lupaa, että maajoukkueura tulee saamaan jatkoa ja myös nuoremmat veljet Alex ja Tomas seuraavat isoveljensä jalanjälkiä tulevaisuudessa.

– Minä aion varmasti jatkaa. Luulen, että Alex aikoo pelata tulevaisuudessa ja lopulta nuorin veljeni. Olisi aika siistiä jos kaikki kolme pelaisimme samaan aikaan, ”Susi-Erkki” hehkuttaa.

Murphy siirtyi kesän aikana ensin Cleveland Cavaliersin riveihin josta hänet kaupattiin Celticsin riveihin.

– Kasvoin Celtics-fanina. Tämä on erityinen tunne, Murphy hehkuttaa.

Murphy pelasi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa vajaat pari minuuttia. Paikan ansaitseminen kovasta Celticsin joukkueesta on vaikeaa, mutta Murphy on luottavainen.

– Uskon aina itseeni. Tunnen, että pystyn pelaamaan tällä tasolla. Kaikki riippuu tilanteesta ja roolin löytämisestä, Murphy heittää.

Murphyn haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan täältä (englanniksi).