Korisliigassa pelataan keskiviikkona kaksi erittäin mielenkiintoista kohtaamista, kun tappioitta olevat KTP ja Karhu iskevät yhteen ja toisessa kohtaamisessa Kataja isännöi Kouvoja.

Kataja pelannut tähän mennessä kaksi ottelua joista se on voittanut molemmat. Kouvoilla on sen sijaan allaan jo neljä ottelua, joista se on klaarannut nimiinsä kaksi.

Ennalta ehkä mielenkiintoinen ottelu nähdään Kotkassa, jossa iskevät vastaan sarjan kärjessä olevat Karhu ja KTP. Karhu on pelannut neljä ottelua joista se on voittanut kaikkia, kun taas KTP on niistänyt nimiinsä kolme ottelua.

Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen tiedostaa ottelun lähtökohdat.

– KTP ollut hyvässä lyönnissä alkukaudesta. Heillä viikon harjoittelujakso ennen meidän kohtaamista, joten ovat varmasti tuoreita kohtaamaan meidät. Brandon Jefferson ollut aivan huikeassa iskussa. Rookie-pointti on osoittautunut todella monipuoliseksi ja täyttänyt paikkansa paremmin kuin hyvin. Myös LaMonte Ulmer on loistanut alkukaudesta. Hän on kova korille menijä ja erinomainen levypallopelaaja, siinä luonnehdinta hänestä. Vielä kun joukkueen uusin jenkki (Kenneth) Simms on aloittanut hienosti, niin eipä tarvitse ihmetellä miksi kotkalaisten tappiosarakkeessa ei ole vielä ennen keskiviikkoa merkintöjä, Toiviainen luonnehtii tulevan vastustajan jenkkejä Karhun sivuilla.

KTP ei lepää kuitenkaan ainoastaan amerikkalaistensa varassa.

– KTP:n Suomi-osastolla on ollut loukkaantumisia, ja onkin mielenkiintoista nähdä, joko Homppa Pounds tekee paluun kentille. Heinosen Timin vaarallisuuden tietänevät kaikki korista seuraavat. Apuja on tullut myös Samuli Vanttajalta sekä Joonas Lehtorannalta, joten kova haaste meillä edessä. Ja varmasti kotkalaisyleisö antaa ”lämpimän” vastaanoton niin allekirjoittaneelle kuin Devonnelle, Bojanille kuin Juhollekin, Toiviainen kertoo.

Karhu kaatoi lauantaina paikalliskamppailussa Lapuan. Joukkue ammentaa siitä oppia jatkoon.

– Meillä vaihteleva matsi alla lauantailta. Keskiviikkona ei saa tulla samanlaisia suorituksia kuin Lapua-pelin kolmannella jaksolla tai muuten ei hyvä heilu. Lähdetään hakemaan tasapainoista 40 minuuttista ja haastamaan erinomainen joukkue vieraskentällä.

Karhu pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista.

– Joukkue on paria pientä kolhua lukuun ottamatta täysin terve, joten kaikki mahdollisuudet vierasvoittoon ovat varmasti olemassa. Pysäytä KTP:n juokseminen, Jeffersonin pelin teko, laita palloa liikkeelle, kun Kotka on aggressiivinen palloskriineissä sekä voita levypallot, Toiviainen kertoo reseptin voittoon.