Korisliigan kolmella voitolla avannut karhulauma matkasi keskiviikkona Kotkaan, jossa myös tappioton KTP isännöin kärkikamppailua. Kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen päättyi lopulta KTP:n voittoon lukemin 98–95 (52–44).

Ottelu oli kahden tasaväkisen joukkueen kamppailu. Tosin KTP:ltä puuttuivat Jukka Matinen, Michel Pounds ja Aleksi Akpaso. Karhu oli kakkosissa tarkempi (55 %, KTP 48 %), eikä kolmosissakaan ollut suurta eroa (Karhu 43 %, KTP 48 %). Ratkaisu nähtiin vapaaheittoviivalta, johon aktiivisempi KTP pääsi 24 kertaa ja upotti vaparit erinomaisella 88 prosentin tarkkuudella. Karhu pääsi viivalle kuusitoista kertaa, mutta prosentti jäi vaatimattomasti 62:teen. Sami Toiviaisen herättely Jeremy Hortonin kohdalla toimi, sillä mies esitti lupaavia otteita toisella puoliajalla. Myös sentteri Devonne Giles pelasi kauden parhaan pelinsä. Ratkaisuhetkillä KTP:n Brandon Jefferson nousi esiin ja palkittiin oikeutetusti joukkueensa parhaana.

– Ensimmäisen jakson loppu antoi suunnan oikeastaan koko pelille, Karhun valmentaja Sami Toiviainen kertasi pelitapahtumia Karhun sivuilla.

– Jäätiin takaa-ajajaksi ja ei päästy koko pelissä kunnon iskuetäisyydelle. Hyökkäyksessä paljon hyvää, mutta omassa päässä liikaa henkilökohtaisia virheitä, jotka maksoivat voiton meille, Toiviainen sanoi.