Roope Ahonen palasi Korisliigaan täksi kaudeksi ja valitsi Bisonsin. Salolaislähtöinen peluri on ollut isossa roolissa Bisonsissa ja kuulunut joukkueen parhaimmistoon. Loimaalaiset ovat palanneet pitkältä Venäjän vierasmatkalta ja lauantaina edessä on Korisliigan ottelu Pyrintöä vastaan.

Ahonen pelasi kaksi edelliskautta Ruotsissa, mutta palasi täksi kaudeksi takaisin Korisliigaan.

– Paluu Suomeen on tuntunut ihan hyvältä ja VTB-liiga oli tietenkin se pääsyyni paluuseen. Kausi on alkanut vähän tahmeasti, vaikka Korisliigassa onkin tullut kaksi voittoa, mutta meillä on vielä parannettavaa. On hienoa olla takaisin. Joukkueessa on tuttuja ja hauskaa on ollut, Ahonen kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Bisons on juuri palannut raskaalta Venäjän matkalta jolloin se pelasi kolme kovaa ottelua VTB-liigassa ja matkusti tuhansia kilometrejä noin viikon ajan.

– Olihan se raskas lentää edestakaisin, mutta ei se niin raskasta ollut kuin mitä odotin. Hoidimme palautukset huolellisesti. Voi olla, että jotain väsymystä oli havaittavissa, mutta ei sen piikkiin voi laittaa mitään. Joukkueet vain ovat tosi kovia.

Bisons ei juuri ehdi hengähtää, kun lauantaina odottaa kova ottelu Tampereella, kun se matkustaa hallitsevan Suomen mestari Pyrinnön vieraaksi. Ahonen ei usko, että joukkueella on ongelmia keskittyä täysillä Korisliigan otteluun, vaikka seuraava VTB-liigan ottelu siintääkin edessä jo sunnuntaina.

– Onhan se aina hankalaa, mutta joukkue on täynnä ammattimaisia jätkiä. Pyrimme koko ajan kehittymään ja parantamaan sekä menemään eteenpäin.

Bisons ja Pyrintö rankattiin tämän kauden ennakkospekulaatioissa mestarisuosikeiksi ja Ahonen odottaakin hienoa ottelua.

– Uskon, että jokainen lähtee otteluun ihan sata lasissa. Ainakin itse lähden peleihin aina täysillä. Haaste on tosi kova ja käsittääkseni Pyrinnön ja Bisonsin pelit ovat olleet hyviä. Odotettavissa, että sellainen on tulossa myös nyt.

Salttu Forsström