Bisons käynnisti lipunmyynnin VTB-liigan otteluun Pietarin Zenitiä vastaan torstaina. Turun HK Areenassa 7. joulukuuta pelattavaan otteluun tilattiin kahden vuorokauden aikana 8560 pääsylippua ja ottelu on nyt loppuunmyyty. Vain VIP-lippuja on enää myynnissä.

Ottelu toimii Bisons B€€F -konseptin lanseeraustilaisuutena. Bisons julkisti torstaina suomalaiseen urheiluun suunnatun uuden varainhankintamallin nimeltään BISONS B€€F. Konsepti on toteutettu yhdessä Silja Linen ja Matkapoikien kanssa.

Bisonsin uudet pääyhteistyökumppanit, Silja Line & Matkapojat, kattavat ottelusta syntyvät kustannukset. Sopimuksen myötä kaikki ottelun pääsyliput vapautettiin varsinaissuomalaisten junioriseurojen myyntiin yli lajirajojen. Junioriseurat maksavat pääsylipuista 0€ ja saavat pitää itsellään koko myyntituoton. Lippupalvelu tuli pilottihankkeeseen myös vastaan, eikä veloittanut normaalia 1,50€ toimituskulua per lippu tämän ottelun yhteydessä. Pääsylippujen suositushinta myynnille on 10€ per lippu.

Suosio oli huima. Tilauksia tulvi yleisurheiluseuroista lätkäseuroihin, futisseuroista uintiseuroihin, pesisseuroista koripalloseuroihin jne. Koko urheilun kirjo on katettu. Useilta seuroilta tuli hetkessä tieto, että tilatut liput ovat jo myyty ja tarvittaisiin lisää. Bisons joutui laittamaan lapun luukulle 8560 lipun kohdalla.

Bisonsin taustavaikuttaja Aleksi Valavuori on syntyneestä tilanteesta varsin onnellinen.

– Konsepti löi läpi jopa kovempaa kuin uskoimme. Tuntuu, että löysimme vihdoin viisasten kiven huippu-urheilun, junioriurheilun, katsomokulttuurin ja urheilusponsoroinnin välille. Palaute seuroilta ja yritysjohdoilta on ollut todella upeaa, kommentoi Valavuori Bisonsin sivuilla.

Valavuori lupaa jatkoa konseptille.

– Tulemme varmasti jatkamaan konseptin toteuttamista myös muissa peleissämme. Keskustelut ovat jo hyvällä mallilla mm. pääkaupunkiseudulla pelattavien otteluidemme kanssa. Toivottavasti meillä on kohta uutta tiedotettavaa, jatkaa Valavuori.

HK Areenan koko kapasiteetti on yli 11 820 asiakaspaikkaa, kun mukaan lasketaan seisomapaikat, aitiot ja ravintola. Istumapaikkoja HK Areenassa on 8399. Bisons tutkii mahdollisuuksia laajentaa lipunmyyntiä.