Shawn Huff pelasi pisteiden valossa kauden parhaan pelinsä lauantaina, kun hän pussitti hurjalla prosentilla 23 pistettä Ludwigsburgin voittaessa Göttingenin. Huff on joutunut omaksumaan hieman uudenlaisen roolin joukkueessa, mutta on onnistunut hyvin.

Ludwigsburg on voittanut alkukauden otteluistaan kolme ja hävinnyt kolme. Joukkue on sarjataulukossa tällä hetkellä yhdeksäntenä ja Huff katsoo luottavaisena eteenpäin.

– Menemme parempaan päin ja olemme kasvaneet joukkueena. Tekeminen menee koko ajan parempaan suuntaan. Meillä on vähän uusia jätkiä ja kestää vähän aikaa päästä samalle sivulle. Kun kausi alkoi, emme olleet ehtineet harjoitella paljon, mutta nyt meillä oli kahden viikon huili ja saimme treenata rauhassa, Huff kertaa joukkueen alkukautta SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Huff on ollut joukkueensa parhaimpia pistemiehiä ja erityisesti heitot ovat pudonneet kovalla prosentilla. Kakkoset ovat menneet sukkaan 61,1 prosentin tarkkuudella ja kolmoset hurjalla 50 prosentin tarkkuudella.

– Tulen penkiltä skoraamaan, joka ottelun penkiltä aloittanut Huff naureskelee.

Normaalisti kolmospelipaikalla häärivä Huff on saanut totuttautua myös hieman uuden pelipaikan saloihin.

– Minulla on aggressiivinen rooli ja aika paljon olen pelannut nelosta. Valmentajamme haluaa nopeaa pelityyliä ja minun täytyy tuoda nopeutta kentälle. Se on mennyt ihan ok. Tässä systeemissä missä pelaamme, niin se toimii ihan hyvin, sillä hyökkäyksessä pelaan koko ajan ulkona. Puolustuksessa joutuu sitten välillä painimaan isompien kanssa, mutta hyökkäyspelaamisessa ei ole hirveästi eroja.

Alba Berliini hallitsee tällä hetkellä Saksan Bundesliigaa, sillä se on voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä. Bayern München on yhden tappion kokeneena toisena. Bayern koki kauden ainoan tappionsa nimenomaan Göttingenille, jonka Ludwigsburg viikonloppuna kaatoi.

– Sarja on aika tasainen eikä tässä ole heittopusseja. Otimme nyt ison voiton Göttingenistä, joka voitti pari viikkoa sitten Bayern Münchenin. Pelit menevät siis tosi paljon ristiin ja joka peliin pitää valmistautua huolella.

Petteri Koponen on haastanut koripalloihmiset mukaan Movember-kampanjaan. Viiksiä Huffin nenän alla ei tulla kuitenkaan näkemään – ainakaan oikeita.

– Minulla oli tekoviikset halloween-juhlissa, lasketaanko sitä? En usko, että pystyn kasvattamaan edes viiksiä kuukaudessa. Siitä ei tulisi kovin kaunista, kun ne kasvavat niin harvakseltaan, Huff hekottelee.

Salttu Forsström