Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on hyväksynyt syyskuussa 2015 pelattavien EM-kisojen maapartneruudet. Suomi ja Susijengi ovat solmineet partneruuden hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan kanssa. Sopimus varmistaa sen, että Susijengi pelaa EM-kisojen alkulohko-ottelunsa Montpellierissä.

Samalla Suomen Koripalloliitto pystyy kumppaneineen tarjoamaan suomalaisfaneille etuoikeutettua palvelua niin pääsylippujen kuin matkapakettienkin suhteen.

FIBA Europe valitsi syyskuun alussa vuoden 2015 EM-kilpailujen alkulohkojen järjestäjiksi Ranskan (Montpellier), Kroatian (Zagreb), Latvian (Riika) ja Saksan (Berliini) siirrettyään aiemmin kisat pois Ukrainasta maan levottomuuksista johtuen.

Johtuen EM-kisajärjestelyiden normaalia tiukemmasta aikataulusta FIBA Europen hallitus päätti samalla sallia EM-järjestäjien neuvotella yhden partnerimaan, jonka kanssa solmitulla kaupallisella yhteistyöllä voidaan vahvistaa EM-kisojen onnistumisen edellytyksiä.

Lähes 10.000 suomalaisfanin invaasio MM-kisoihin Bilbaoon ei jäänyt EM-kisajärjestäjiltä huomaamatta, vaan teki Suomesta halutun neuvottelukumppanin.

– On sanoinkuvaamattoman hienoa, että suomalaisfaneja, heidän käytöstään ja heidän luomaa tunnelmaa arvostetaan maailmalla suuresti. Fanien ansiosta Suomi oli haluttu kumppani ja kävimme neuvotteluita useamman kisajärjestäjän kanssa, kertoo Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

– Urheilulliset asiat ovat meille aina ensisijaisen tärkeitä. Meille parhaat lähtökohdat antaa urheilullisesti se, että katsomossa on mahdollisimman paljon suomalaisfaneja. Välimeren rannalla sijaitseva Montpellier tarjoaa Bilbaon kaltaisen kohteen, jonne suomalaisten on mukava tulla kannustamaan sankoin joukoin Susijengiä, perustelee Dettmann.

Suomen Koripalloliitto on käynyt Ranskan koripalloliiton kanssa neuvotteluita parin viime kuukauden ajan varmistaakseen suomalaisfaneille pääsylippujen saatavuuden ja eksklusiivisia tapahtumia ja mahdollisuuksia kisapaikalla. Lisäksi Koripalloliitto on solminut yhteistyökumppanuuden matkanjärjestäjän kanssa, jotta faneille on tarjolla kattava valikoima erilaisia matkapaketteja. Matkapaketeista Koripalloliitto kumppaneineen tiedottaa lähipäivinä.

Osana Ranskan ja Suomen solmimaa yhteistyötä Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti Ranska saapuu pelaamaan Suomeen 1.8.2015.

Ranskan ja Suomen välisen partneruuden lisäksi FIBA Europe siunasi myös kolmen muun kisaisännän maapartneruudet. Saksa iski hynttyyt yhteen Turkin kanssa, Kroatia naapurimaa Slovenian kanssa ja Latvia partneroitui Viron kanssa.

Lohkoarvonnat 8.12.

Edellä mainituille kaksikoille saadaan lohkovastustajat 8. joulukuuta, jolloin järjestetään lohkoarvonnat Disneylandissa, Pariisissa. Kussakin EM-alkulohkossa pelaa kuusi joukkuetta, joista neljä parasta etenee pudotuspeleihin.

EM-kisat pelataan 5.-20. syyskuuta 2015. Alkulohkoissa otteluita pelataan 5.9. lähtien. Turnauksen pudotuspelit järjestetään Ranskan Lillessä, jonka hulppealle Lille Arenalle mahtuu peräti 27.000 katsojaa.