Pysäyttääkö Bisons Petteri Koposen Himkin?

© Kuva: Salttu Forsström

Biisonien VTB-pelit jatkuvat sunnuntaina Moskovassa. Edessä on todellinen haaste ja herkkupala, sillä vastassa on Petteri Koposen Himki. Ottelua sunnuntaina iltapäivällä voi seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihteellä.

Himkin tilastot kuluneelta VTB-kaudelta ovat päinvastaiset Biisonien kanssa. Moskovalaiset ovat voittaneet viisi kuudesta ottelustaan, kun taas Biisonien on ollut tyytyminen yhteen voittoon kuudesta pelistä. Kumpikin joukkue on onnistunut kaatamaan Tsmoki-Minskin vieläpä melko samankaltaisin luvuin. Ainoa joukkue, jolle Himki on kärsinyt tappion, on moskovalaisten paikallisvastustaja TsSKA.

– Himki on erinomainen joukkue. Peli on hyvä mittari osoittamaan missä menemme. Kaikki paineet ovat moskovalaisten päädyssä, joten me pääsemme pelaamaan paineetonta peliä, Bisons-luotsi Greg Gibson sanoo seuran verkkosivuilla.

Lienee sanomattakin selvää, että Himki pursuilee kovan luokan pelimiehiä. Joukkueen uutterin pistemies on yhdysvaltalainen takamies Tyrese Rice (14,3 ppg). Lokomotiv-Kubania vastaan Rice paukutti kauden korkeimman saldonsa, 24 pistettä. Hän johtaa myös joukkueensa syöttötilastoa (4,8 per peli). Rice on kokenut peluri Euroopan kentillä. Hän on uransa aikana edustanut muiden muassa Bayern Müncheniä, Lietuvos Rytasia ja Biisonien vanhaa tuttua Panioniosia. Ricen uran tähänastinen huippuhetki oli viime kaudella, kun hän oli voittamassa Euroliigaa Maccabi Tel Avivin riveissä. Rice myös valittiin Final Fourin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kyseessä ei todellakaan ole mikään tusinajenkki.

Moskovalaisten etevin levypallomies on jenkkilaituri James Augustine (208 cm/ 104 kg). Hän on napsinut seitsemän levyä ottelua kohden. Jos Ricen CV oli näyttävä, ei Augustinen kalpene juurikaan sen rinnalla. Hän edusti kausina 2006–2008 NBA-seura Orlando Magicia. NBA-vuosiensa jälkeen hän on pelannut Cran Canarialla ja Manner-Espanjassa ennen siirtymistään Himkin palvelukseen.

Himkin peliä pyörittää yksi suurimmista venäläiskoripalloilijoista, Sergei Monja. Monja draftattiin kaudeksi 2005–2006 Portland Trail Blazersiin. Vuonna 2006 hän edusti myös Sacramento Kingsiä. Venäläisjoukkueista hän on edustanut sellaisia puulaakeja kuin TsSKAa ja Moskovan Dynamoa. Monja oli Himkissä voittamassa VTB-mestaruuden vuonna 2011 ja Eurocupin mestaruuden seuraavalla kaudella. Hänen henkilökohtainen palkintokaappinsa sisältää myös EM-kisojen kulta- (Espanja 2007) ja pronssimitalit (Liettua 2011) sekä Lontoon olympialaisten pronssimitalin.

Himkin suurin pelote kaukoheitoissa on suomalaisille tuttu Petteri Koponen. Hän johtaa joukkueensa kolmostilastoa 47,6 prosentin tarkkuudella. Tällä lukemalla hän sijoittuu VTB:n neljänneksi tarkimmaksi kaukoheittäjäksi.

Bisonsin europelit näet suorana täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.