Bisons vieraili ensimmäistä kertaa historiansa aikana moskovalaisen Himkin vieraana VTB-liigan ottelussa sunnuntaina. Vaikka isäntäjoukkue ottikin voiton 21 pisteen erolla, ei Bisonsin kannata painaa päätään. Loimaalaiset taistelivat hienosti Himkin ylivoimaista materiaalia vastaan ja tekivät ottelusta tasaisemman, mitä lopputulos antaa ymmärtää.

Tappiosta huolimatta Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson oli omiensa esityksestä ylpeä.

– Teimme paljon asioita hyvin. Teemme myös virheitä, mutta olen erittäin ylpeä taistelustamme, Gibson suitsutti Bisonsin sivuilla.

Suurin ero joukkueiden välille muodostui korinaluspelaamisessa. Travis Nelson joutui välillä painimaan yksinään Himkin fyysisiä senttereitä ja laitureita vastaan. Ian Hummer ja Matti Nuutinen tekivät parhaansa, mutta ajoittain vastustajan koko oli liikaa. Himki onnistui hyödyntämään ylivoimansa ja napsi peräti 16 hyökkäyslevypalloa. Koko levypallotilaston kotijoukkue voitti luvuin 37–29.

– Kunhan saamme Tuukan takaisin, saamme yhden extrakropan, jota kipeästi kaipaamme. Levypallojen kanssa pitää edelleen tehdä töitä. Ne yhdessä runsaiden menetysten (14–18) kanssa satuttivat meitä tänään, Gibson pohti.

Biisonit osui ottelussa melko hyvillä prosenteilla. Molemmat joukkueet ottivat täsmälleen saman määrän pelitilannekakkosia ja osui prikulleen samalla prosentilla (21/43, 49 %). Kolmosissa Bisons oli tarkempi (Bisons: 8/15, 53 %; Himki: 10/22, 45 %). Nuutinen (3/5, 60 %), Anthony Hilliard (2/3, 67 %) ja Aaron Johnson (2/3, 67%) olivat Biisonien tarkimmat bonuskaaren takaa. Isäntien pommikone oli ilmiömäisesti osunut Marko Popovic (5/6, 83 %).

– Popovic ja Tyrese Rice (12/3/9/1r) ovat loistavia takamiehiä. He ovat todella kovia… toisaalta Euroliiga-tasolla ei voisi pelata noin montaa vuotta, jos olisi vähänkin pehmeä, Gibson pohdiskeli.

Valtakunnan ykköstakamies Petteri Koposen (4/3/1/1r) ruuti sitä vastoin oli varsin märkää. Tavallisesti joukkueensa tarkin kolmospyssy pääsi yrittämään kaarelta neljästi, mutta ei osunut kertaakaan.

Suurin poikkeama heittotilastoissa tuli vapaaheitoissa. Bisons pääsi yrittämään vapariviivalta vain 10 kertaa, joista se upotti seitsemän. Himki säkitti viivalta peräti 22 pinnaa.

Vaikka tappio tulikin, osoitti peli, että Bisons on menossa oikeaan suuntaan.

– Kaadamme jonkun ison joukkueen lähitulevaisuudessa. Olen siitä varma, Gibson päätti.

Bisonsin VTB-ottelut näet suorana täältä.