Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa keskiviikkona 26.11. klo 11.

Tuoreen sopimuksen myötä Elämysmatkoista tulee Koripalloliiton ja koripallomaajoukkueiden virallinen matkan- ja tapahtumanjärjestäjä. Osapuolet toteuttivat jo MM-kisoissa Bilbaossa suomalaisfaneille oman kohtaamispaikan, Sudenpesän sekä fanitapahtuman voittoisan Ukraina-pelin jälkeen.

– Olemme innoissamme päästessämme laaja-alaisen yhteistyösopimuksen myötä koripalloyhteisöön vahvasti mukaan. Bilbao oli huikea kokemus kaikille. Tarkoituksemme on tukea Susijengiä omalla osaamisellamme ja tarjota lisää huikeita elämyksiä korisväelle – niin kannattajille, Koripalloliitolle, faniyhdistykselle kuin yhteistyökumppaneille, kommentoi Elämysmatkojen toimitusjohtaja Jussi Viskari Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi-faneille järjestetään Montpellieriin laaja kattaus erilaisia matkapaketteja ja palveluita. Luvassa on muun muassa Sudenpesän laajennettu versio kaikille kisavieraille. Suomen koripallomaajoukkueen kannattajat ry:n jäsenille on valmisteilla fanikylä, jossa järjestetään grillibileitä, katukorista ja kuljetukset pelipaikalle ja Sudenpesään.

Suomen ja Ranskan koripalloliittojen väliset lippuneuvottelut ovat kesken, mutta Elämysmatkat on saanut erän pääsylippuja käyttöönsä ensimmäisestä saatavilla olevasta kiintiöstä ja pääsee aloittamaan matkapakettien myynnin jo keskiviikkona (26.11.) klo 11 alkaen. Muut matkapaketit julkaistaan joulukuussa, jolloin myös Suomen Koripalloliitto odottaa pääsevänsä tiedottamaan Montpellierin EM-kisalippujen saatavuudesta ja myyntiaikatauluista tarkemmin.

– Aivan kuten Bilbaonkin suhteen, teemme hartiavoimin töitä, jotta suomalaisfanit saavat mahdollisimman paljon lippuja Susijengin peleihin EM-kisoissa, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

– Olemme erittäin iloisia Elämysmatkojen kanssa solmitusta yhteistyöstä. Fanipalvelut ovat meille lähellä sydäntä. Maajoukkueiden ja Koripalloliiton toiminnoissa matkustaminen ja siihen liittyvät asiat ovat tärkeässä asemassa. On hienoa, että löysimme luotettavan kumppanin hoitamaan molempia, Walldén lisää.

Syksyllä 2015 Susijengi pelaa kolmannen kerran peräkkäin EM-kisoissa. Tällä kertaa pelipaikkana on Välimeren rannalla sijaitseva Montpellier Ranskassa. Alkulohkon pelit pelataan 5.-11.9.2015 Montpellier Arenalla, jonka katsomokapasiteetti tullee olemaan median ja muiden tilajärjestelyiden jälkeen 9 000 katsojan luokkaa.

EM-turnauksen jatkopelit pelataan Lillessä. Kisat päättyvät 20.9.2015.

Suomen ja Ranskan alkulohkovastustajat selviävät 8.12.2014 Pariisin Disneylandissa järjestettävissä EM-lohkoarvonnoissa.