Kouvot päätti raskaan neljän ottelun vieraskiertueensa keskiviikkona Joensuussa jossa joukkue nappasi kiertueen kolmannen perättäisen voittonsa kukistamalla vauhdikkaalla ja itseluottamusta tihkuvalla pelillään kotijoukkue Katajan varsin selvästi pistein 91-77 (40-35).

Voittonsa myötä Kouvot vankisti paikkaansa kärkijoukkueiden kastissa ja viime peleissä tulleet onnistumiset myös vieraskentällä ovat selvästi rentouttaneet joukkueen ilmettä ja perustekemistä.

– Saatiin aikaiseksi kohtalaisen tasapainoinen ottelu ja pysyttiin omassa konseptissa koko pelin ajan niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Kataja vaihteli puolustustaan, mutta me emme lähteneet pois omasta hyökkäyskonseptistamme vaan tehtiin asiat niin kuin on harjoiteltukin. Tämä oli koko joukkueen voitto, 27 minuuttia ottelussa uurastanut Kouvojen takamies Tuomas ”Tumppi” Hirvonen mietti Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli tyytyväinen, että joukkue pystyi venymään vaikeassa vierasottelussa voittoon.

– Tämä oli haastava ottelu meille. Kolmas matsi 120 tuntiin ja jonkin verran matkustamistakin alla. Pääsyy miksi pelaamme hyvin tällä hetkellä on se, että kävimme Honka-matsissa pari viikkoa sitten aika pohjalla, jonka jälkeen lepäsimme kolme päivää ja harjoittelimme hyvin kuusi päivää ja tässä on lopputulos. Nyt meille tulee taas pieni tauko ja katsotaan kuinka hyvä flow säilyy. Osa meidän pelaajista on ollut kanssani niin pitkään, että he tietävät mitä pitää tehdä ennen kuin itse edes ehdin sitä heille sanoa. Kaksi jenkkiä joilla on molemmilla kaksi pistettä ja silti voitetaan Katajan tasoinen joukkue vieraissa. Aivan huikea suoritus. Mukavaa valmentaa tällä hetkellä tällaista joukkuetta, Lehtonen kiitteli.