Kouvot juhlistaa tänään 50-vuotisjuhlaansa ja seura kohtaa juhlaottelussaan Bisonsin. Loimaalaisten leirissä Antto Nikkariselle ottelu on hieman tavanomaista erityisempi, sillä Nikkarinen on Kouvojen entinen kapteeni.

Bisons lähtee otteluun melkoisen matkarasitteen saattelemana, sillä joukkue tulee suoraan Nizhni Novgorodista, jossa se pelasi maanantaina VTB-liigaa.

– Matkustaminen on aika rankkaa, varsinkin kun Venäjällä ei ihan aina tiedä miten kauan missäkin menee ruuhkien ja kaiken muun mahdollisen takia. Aika väsynyt olo on jo nyt, mutta itsestä tuntuu, että se johtuu enemmänkin pimeydestä kuin pelaamisesta tai matkustamisesta. Tähän asti mieleen on painunut erityisesti 23 kilometrin bussimatka Moskovassa. Bussimatka kesti 4,5 tuntia ja sen jälkeen oli edessä lentokentän läpijuoksu suoraan meitä odottavaan koneeseen, Nikkarinen kertoo VTB-kokemuksista Kouvojen sivuilla.

Kilpaileminen kahdessa kovassa sarjassa on vaatinut veronsa joukkueesta, sillä pelejä on tiuhaan tahtiin eikä harjoitteluun jää juuri aikaa.

– Kausi on tähän asti ollut melkoista vuoristorataa. Meillä on ollut muutama hyvä peli, mutta myös pari todella huonoa. Peruspelaaminen ei tällä hetkellä ole aina kovin kaunista, mutta toivottavasti iso ottelumäärä auttaa siinä, että meille tulee ainakin tarvittavasti toistoja. Toisaalta on harjoiteltu tosi vähän ja siitäkin suuri osa on huoltavaa ja palauttavaa harjoitetta.

Illan ottelua Nikkarinen odottaa innolla.

– Kouvot on kuitenkin minulle erityisen merkittävä vastustaja, koska Kouvoissa pelaa vielä paljon samoja pelaajia kuin silloin, kun itse olin joukkueen kapteeni ja olin myös yksi joukkueen vanhimmista pelaajista. Toivottavasti silloin pystyin olemaan kaikille esimerkkinä ja auttamaan pelaajia eteenpäin. Toivottavasti Manskarilla on yhtä hyvä, ellei jopa parempi, meno kuin viime kauden lopulla. Vaikka keskiviikkona ollaan eri puolilla, niin siitä huolimatta Kouvot tulee aina olemaan palanen minua, Nikkarinen päättää.