Kouvolan Kouvot juhli 50-vuotista taivaltaan keskiviikkona. Kunniavieraan osaa sai näytellä Venäjältä palannut Bisons. Kouvolalaiset saivat kruunun juhlilleen kahden sarjapisteen muodossa, kun se onnistui kaatamaan Biisonit kolmella pisteellä jännittävien vaiheiden jälkeen.

Ensimmäisellä puoliskolla Bisonsin suurin puolustuksellinen ongelma oli Kouvojen kolmoset. Isännät pussittivat tyrmäävällä 60 prosentin tarkkuudella (9/15) Biisonien tarkkuuden jäädessä vaatimattomammaksi (2/8, 25 %). Myös levypallot jäivät kotijoukkueen käsiin (23–16).

– Tein virheen ensimmäisellä puoliskolla. Pelasimme sellaista puolustusta, jota emme olleet harjoitelleet ja se avasi Kouvoille hyviä heittopaikkoja. Otan tämän omaan piikkiini. Hävisimme myös levypalloissa Kouvot sai erityisesti paljon hyökkäyslevypalloja, mutta sitä en ota kontolleni, Greg Gibson Bisonsin sivuilla.

Kolmannen neljänneksen alussa nähtiin huomattavasti aiempaa aktiivisempi Biisonilauma. Puolustuksesta oli otettu kaikki löysät pois eikä ahdistettu Kouvot saanut valmista aikaiseksi.

– Kolmannessa erässä pelasimme hyvin. Sellaisella tasolla kuin pitääkin, Gibson totesi.

Viimeinen neljännes meni pitkään tasaisissa merkeissä. Erän puolessa välissä Biisoneille tuli synkkä hetki, kun Kouvot kiskaisi 9–0 -runin ja meni kuuden pisteen johtoon. Bisons taisteli itsensä vielä mukaan. Aaron Johnsonin (6/5/8/1r) kolmonen, ja heti sen perään pussitettu Ian Hummerin (21/9/1/2r) kakkonen, toivat loimaalaiset pisteen päähän (81–80). Jason Conley kasvatti johtoa vapariviivalta, mutta Hummer onnistui tuomaan Biisonit pisteen päähän vielä kertaalleen (83–82). Bisons koitti pelata aikaa ja rikkoi Ilari Seppälää (11/3s). Hän onnistui toisessa vapaaheitossaan ja pallo jäi loimaalaisten käsiin. Antto Nikkarinen yritti ratkaista ottelun ajamalla kovaa korille kuitenkaan korinteossa onnistumatta. Bisons menetti pelivälineen ja joutui rikkomaan Ville Kaunistoa (15/11/3/). Hän pussitti toisen heitoistaan ja kasvatti eron kolmeen. Anthony Hilliard (12/7/1/1r) pääsi yrittämään vielä tasoittavaa hail mary -heittoa puolesta kentästä, mutta hän missasi sen. Näin Kouvot pääsi juhlimaan 50-vuotista taivaltaan kolmen pisteen voitolla.

– 9–0 -runi viimeisellä kolmella minuutilla. Ei sellaista vain voi antaa tapahtua. Meillä on tällä hetkellä vaikeuksia saattaa pelejä maaliin asti, Gibson summasi viimeisen erän synkän hetken.

Biisonien positiivisimmasta esityksestä vastasi kapteeni Tuukka Kotti. Kotti taisteli kummassakin kenttäpäädyssä ansiokkaasti. On todellinen siunaus, että Bisons sai hänet vihdoin mukaan tositoimiin.

– Tuukalla on vielä pitkä matka edessään täyteen pelikuntoon, mutta tänään otettiin iso askel eteenpäin, Gibson kehui.