Susijengille arvottiin maanantaina EM-lohkot ensi kesän kisoihin. Hienoa kautta Saksan Bundesliigassa pelaava Shawn Huff katsoo luottavaisin mielin lohkoa.

Suomelle nostettiin vastustajiksi lohkon isäntämaa Ranskan lisäksi Bosnia-Hertsegovina, Puola, Israel ja Venäjä. Erityisesti Venäjän arvonta oli epäonnekas, sillä se nousi ennakolta heikoimmasta arvontakorista.

– Onhan se selvä, että siitä korista olisi ottanut mieluummin Hollannin tai Islannin, mutta kun jälkikäteen katsoo sitä lohkoa mikä meillä oli Sloveniassa, niin olihan se tosi kova ja siitäkin selvisimme jatkoon. Kaikki on omissa käsissä, Huff miettii lohkoa SuomiKoris-sivustolle.

Huff pelaa toista kauttaan Saksassa Ludwigsburgin joukkueessa. Huff on ollut joukkueensa tehokkaimpia pelaajia ollen kolmanneksi paras pistemies 11,6 pisteen keskiarvolla ja sekä kakkoset että kolmoset ovat pudonneet yli 47 prosentin tarkkuudella sukkaan. Huffin harmina ovat kuitenkin joukkueen niukat tappiot.

– Minulla on ollut ihan ok pelivire. Joukkueelle on tullut pari tiukkaa tappiota. Olemme pelanneet tasaisesti, mutta puristus ei ole riittänyt ihan loppuun saakka. Meidän pitää yrittää kääntää tiukat pelit itsellemme muuten ne saattavat jäädä vaivaamaan. Meidän täytyy luoda yhtenäisyyttä ja uskoa ja kääntää tiukat pelit meille, Huff pohtii viimeaikaisia pelejä.

Ludwigsburg on tällä hetkellä Bundesliigassa sijalla 12.

Salttu Forsström