Kotkalaisen KTP-Basketin ja joensuulaisen Kataja Basketin kauden EuroChallengessä päättyivät vierastappioon, kun KTP:n kohtaloksi koitui Port of Antwerp Giants ja Katajan Benfica. Giants aloitti pelin vakuuttavasti tehden ensimmäiseen 51 sekuntiin seitsemän pistettä kotkalaisten vielä avatessa jalkojaan lentomatkalta. Tahmean alun jälkeen KTP nousi paineettomalla pelaamisellaan mukaan peliin.

Toisella neljänneksellä kotkalaiset pääsivät näyttämään heittotaitojaan, kun Joonas Lehtoranta (11/1) upotti kaksi sekä Michael Pounds (5/1), Timo Heinonen (10/3) ja Brandon Jefferson (11/5/8 syöttöä) kukin yhden kaaren takaa. KTP nousikin parhaimmillaan 10 pisteen johtoon tilanteeseen 41-41, mutta Giants kavensi puoliajalle tuloksen 44-51.

Belgialaiset tulivat puoliajan jälkeen pukukopista kovalla latauksella ja tasoittivat ottelun alle kahdessa minuutissa. KTP otti hetkeksi ohjat käsiinsä, mutta Giants vastasi hurjasti juoksemalla 17-1 kolmannen neljänneksen loppupuolella.

Kotkalaiset eivät saaneet rivejään kuntoon päätösneljänneksellä ja kotijoukkue Giants korjasi jatkopaikan EuroChallengessä loppunumeroin 98-83.

Kotkan pistekuninkaaksi nousi LaMonte Ulmer, joka heitti 24 pistettä ja haki 9 levypalloa.

Lissabonissa Kataja piti valtaosan ensimmäisestä neljänneksestä kontrollissaan, mutta hiljalleen kotijoukkue Benfica kampesi otteluun mukaan.

Benfica ratkaisi pelin käytännössä toisella neljänneksellä, kun portugalilaisten erinomainen puolustuspelaaminen ruokki heidän ennakkoluulotonta hyökkäämistä. Lopputuloksena toinen neljännes meni kotijoukkueelle 29-13 ja puoliajalle edettiin numeroin 53-36.

Kataja ei pyristelyistä huolimatta päässyt enää taistelemaan voitosta, vaan lissabonilaisfanit pääsivät juhlimaan toista voittoaan tämän kauden EuroChallengessä loppunumeroin 107-82.

Katajan tehonelikkoon kuuluivat vahvistuskolmikko Robert Arnold (16/2/4 syöttöä), Garrius Holloman (15/2), Kenneth Horton (12/8/3 syöttöä) sekä Teemu Rannikko (13/2/8 syöttöä).