Petteri Koponen oli BC Himkin toiseksi paras korintekijä 15 pisteellään maanantai-iltana, kun venäläisjoukkue saalisti seitsemännen perättäisen voittonsa VTB-liigassa kurittamalla liigan neljättä sijaa hallitsevan Unics Kazanin kotonaan 80-56 (37-27).

Himki juotti Kazanille tyrmäystippoja jo avauskymmenminuuttisella, jolloin kotijoukkueen antaumuksellinen puolustustyöskentely salli vieraille vaivaiset kuusi pistettä. Kazan sai rivinsä kasaan toisella neljänneksellä, mutta Himki jatkoi piste-eron takomista jälleen kolmannesta jaksosta alkaen.

Petteri Koponen kirjautti voitto-ottelussa Himkin korkeimman pistesaldon, 15, jota hän täydensi kolmella levypallolla ja neljällä syötöllä. Tyrese Rice (16/2/7 syöttöä) loisti myös Himkin takakentällä.

Himki ja Nizhni Novgorod jakavat joulutauolle lähdettäessä VTB-liigan kakkossijan voitettuaan yhdestätoista ottelustaan kymmenen. Yhden voiton enemmän hakenut Moskovan TsSKA johtaa liigaa.

Petteri Koponen on ollut syyskaudella joukkueensa aatelia 12,6 pisteen, 3,4 syötön ja 2,4 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoilla. Koponen on pussittanut kakkosensa 64,7%, kolmosensa 40,0% ja vapaaheittonsa 86,7% tarkkuudella.

Lähde: www.basket.fi