Kouvot on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen jo viime kaudella joukkuetta edustaneen amerikkalaistakamies Matt Gibsonin kanssa. 30-vuotias, 195-senttinen Gibson palaa Kouvolaan Unkarin pääsarjasta Kaposvarin joukkueesta.

Viime kaudella Korisliigaa aiemmin myös Lappeenrannassa pelannut Gibson ehti pelata Kouvojen paidassa kaikkiaan 27 ottelua, joissa hän teki keskimäärin 18 pistettä. Mansikka-ahon yleisön ehdottomiin suosikkipelaajiin lukeutunut Gibson on “kotiinpaluusta” mielissään.

– Olen todella otettu luottamuksesta, jota Kouvot minulle jälleen osoittaa. Olen seurannut joukkueen tilannetta ja tiedän hyvin, että tänä vuonna seuran on mahdollista saavuttaa mitä tahansa. Olen mielettömän onnellinen ja kiitollinen siitä, että pääsen tuohon mukaan. En malta odottaa ensiesiintymistäni Mansikka-ahon mahtavan kotiyleisön edessä, hehkuttaa Gibson, jolle Kouvot-laituri Jason Conley on tuttu joukkuekaveri jo Lappeenrannasta.

Tyytyväinen on myös päävalmentaja Jyri Lehtonen, joka kertoo asioiden edenneen varsin reippaasti sen jälkeen, kun varmuus Devon van Oostrumin lähdöstä tuli.

– Kuulin Mattin olevan vapaana, ja kun sekä joukkue että johtokunta näyttivät vihreää valoa, saatiin asiat sovittua nopeasti. Gibsonin kaliiberin pelaajia olisimme normaalisti varmaan hakeneet vasta joskus helmikuussa, mutta nyt onneksemme kaikki natsasi, kertoo Lehtonen Kouvojen sivuilla.

Lehtosen mukaan Gibson istuu koko lailla täydellisesti Kouvojen nykyryhmään.

– Meidän pelitavassamme kentällä on käytännössä kaksi point guardia. Matt muodostaa 195-senttisenä takamiehenä hyvän kombinaation sekä Tuomas Hirvosen että Ilari Seppälän kanssa. Hyvänä heittäjänä hän myös sitoo vastustajan puolustusta kentän kulmissa, listaa Kouvot-käskijä.

Gibson matkustaa Suomeen joulun jälkeen ja on parketilla heti peliluvan saatuaan.