Tiistain Korisliigan viiden ottelun kierroksen myötä saatiin vuosi 2014 pakettiin. Lapuan Korikobrat yllätti Kauhajoen Karhun toistamiseen peräkkäin – jälleen kolmen pisteen erolla. Helsinki Seagulls ja Kataja Basket puolestaan kuittasivat suurinumeroiset voitot.

Korikobrien ja Karhun kamppailu oli melkoista asemasotaa ja pisteet tiukassa. Ottelun ratkaisu saatiin viimeisellä neljänneksellä, kun Korikobrat puristi niukkaan 69-66-voittoon. Kentän ykkösenä hääri 20 pistettä ja 13 levypalloa kirjannut lapualaisten Paul Carter. Karhun tappion myötä KTP jatkaa yksin sarjataulukon kärjessä vuodenvaihteessa.

Illan suurinumeroisimman voiton nappasi Helsinki Seagulls, joka pääkaupunkiseudun derbyssa nakutti Tapiolan Hongan kumoon peräti 24 pisteellä. Alkutahdit kirjoitettiin jo avausneljänneksellä, jonka Seagulls vei 24-12, eikä Honka missään vaiheessa enää päässyt voittokamppailuun mukaan. Ottelun tehomies oli selvistä numeroista huolimatta Hongan Ike Udanoh 21 pisteellä ja 12 levypallolla. Seagullsista puolestaan peräti neljä pelaaja ylsi vähintään 15 pisteeseen.

Selkeän voiton haki myös Kataja Basket Kouvojen vieraana huolimatta siitä, että isännät johtivat vielä avausneljänneksen jälkeen. Katajan karkumatkaa tahditti näkyvimmin 27 pistettä pussittanut Robert Arnold Tom Knightin raavittua joensuulaisille puolestaan 12 levypalloa. Katajan voitto tiivisti samalla Korisliigan kärkipään taistoa entisestään.

Namika Lahden ja Loimaan Bisonsin ottelussa pisteet olivat vielä tiukemmassa kuin Pohjanmaan paikalliskoitoksessa ja pisteet matkasivat Bisonsille viimeisen neljänneksen ansiosta lukemin 58-63.

Illan tiukimmat numerot nähtiin puolestaan Tampereella, jossa Pyrintö kesti Salon Vilppaan kirin ja vei voiton vain yhden pisteen erolla. Salolaisista Juan Pattillo nakutti 25 pistettä ja Darren Duncan 21, mutta Pyrinnöltä löytyi ratkaisijoita leveämmältä rintamalta.

Tiistain 30.12. tulokset:

Korikobrat–Kauhajoki 69–66 (34–36)
Kouvot–Kataja 68–90 (40–49)
Namika Lahti–Bisons 58–63 (26–31)
Pyrintö–Vilpas 76–75 (39–33)
Seagulls–Honka 91–67 (40–24)

Korisliiga jatkuu heti uuden vuoden jälkeen perjantaina 2.1. kahdella ottelulla.