Yksi Korisliigan valopilkuista on ollut KTP:n Brandon Jefferson, joka pelaa vasta ensimmäistä ammattilaiskauttaan. NCAA II:sta tullut takamies on sopeutunut nopeasti KTP:hen ja Suomeen ja tulosta syntyy kentällä.

Jefferson oli varsin kirjoittamaton kortti ennen kautta, mutta hän on nopeasti lunastanut odotukset. Ennakkoluulottomalla takamiehellä ei ole ollut sopeutumisvaikeuksia Suomeen.

– Rakastan Kotkaa ja Suomea! Todella kiva kaupunki ja mukavia ihmisiä. Valmentajat ja joukkuekaverit ovat tehneet tästä vielä parempaa. He huolehtivat koko ajan että kaikki on hyvin. Tiesin, että täällä voi olla kylmä. Olen tottunut kylmään säähän, koska olin yliopistossa Denverissä, Coloradossa, missä on myös kylmät talvet. Sarja täällä on erittäin kova. Ei ole yhtä ainoaa joukkuetta mikä hallitsee ja jokainen peli on taistelu, Jefferson kehaisee KTP:n sivuilla.

Jefferson on kuulunut KTP:n avainpelaajiin tänä kautena ja hän on kantanut suurta vastuuta. Pienenä takapakkina oli loukkaantuminen EuroChallenge-ottelussa Italiassa, mutta nyt hän on taas täydessä iskussa.

– Ensimmäinen kausi Suomessa on mennyt hyvin. Pelaaminen ja matkustaminen otti ensin koville, mutta opin koko ajan pitämään kropastani parempaa huolta ja myös lepäämään tarpeeksi. Ja kyllä, loukkaantuminen vaivasi minua viikkoja. Minun ei olisi pitänyt pelata Ranskassa, koska se pahensi vammaa. Mutta joukkueen lääkärit ovat auttaneet minua alusta asti. Tauko oli silti se tärkein asia paranemisessa, Jefferson toteaa.

Vaikka KTP:n menestys EuroChallengessa jäi vähäiseksi, niin Jefferson piti kokemusta opettavana.

– Se oli hieno kokemus. Oli hauskaa matkustaa eri areenoille ja pelata isoille yleisöille. Halusimme päästä pidemmälle, mutta saimme silti paljon oppia Suomen sarjaan. Minulle se oli hyvä paikka nähdä missä menen muihin pelintekijöihin verrattuna ja mitä minun täytyy kehittää pelissäni.