Joensuun Kataja on ollut vahvassa vireessä viime aikoina, kun se on kirjauttanut jo viisi peräkkäistä voittoa tililleen. Samalla Kataja on noussut sarjataulukossa tasaisessa sarjassa viidenneksi. Korisliigan joulukuun pelaajaksi valitti Robert Arnold antaa joukkueelleen hyvän arvosanan tähänastisesta kaudesta.

– Kun tätä Katajaa vertaa edellisten vuosien joukkueeseen, kyseessä on ihan erilainen ryhmä. Viime viikkoina joukkuekemiamme on alkanut toimia ja olemme alkaneet hitsaantua yhteen, Arnold arvioi Koripalloliiton haastattelussa.

– Porukka on alkanut löytää toisiaan. Esimerkiksi Teemu Rannikon kanssa pelaaminen on ollut hauskaa, ja hänen pelitietoisuudestaan ammentaminen on ollut todella palkitsevaa.

Arnold nostaa käsittelyyn myös Katajan nuoren kaartin, kuten läpimurtokauttaan pelaavan Tommi Huolilan sekä rookie-kaudellaan väläytyksiä potentiaalistaan esittelevän Marcel Mooren.

– Nuoret kaverimme ovat saaneet peliaikaa ja kokemusta ja ovat kehittyneet hyvin jo kauden aikana. He kehittyvät päivittäin isommiksi osasiksi joukkuetta, Arnold pohtii.

– Pitkät kuukaudet vielä edessä, mutta meillä on todella hyvät mahdollisuudet pelata itsemme hyviin asemiin runkosarjan päätteeksi, muistuttaa Arnold.