Vilpas osoitti keskiviikkona Espoossa, että vaikka puolustuspäässä jäi parantamisen varaa, otteluita voi voittaa myös hyökkäämällä. Se takoi puoliaikaan mennessä huikeat 60 pistettä ja karkasi lopussa 23 pisteen vierasvoittoon 103-80 (60-41).

Tärkeän voiton ohella Vilpas varmisti, että mikäli runkosarjan päättyessä Honka ja Vilpas ovat tasapisteissä, salolaiset tulevat sijoittumaan paremmin. Kauden kohtaamiset ovat nyt puhtaasti 3-0.

Vaikka Honka vei levypallot 34-32 ja menetykset menivät tasan 13-13, voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Vilpas osui kakkosensa 57,1 prosentilla ja kaaren takaa heitetyt 15 kolmosta upposivat 57,5 prosentin tarkkuudella. Sellaista joukkuetta on aika hankala voittaa.

– 103 pistettä ja hyvät prosentit kolmosissa. Toisessa päässä annettiin vastustajalle 15 hyökkäyslevyriä ja helppoja koreja. Ollaan treenattu paikkaa vastaan pelaamista ja tänään päästiin heittämään hyvästä rytmistä, iloitsi 27 minuuttia urakoinut, kolmen ottelun sairaslomalta palannut Sami Ikävalko (10/1) Vilppaan sivuilla.

Kotimaisten pisterintamalla Vilpas oli parempi 32-31, mutta suurin kiitos voitosta menee upean pelin pelanneelle jenkkikolmikolle. Parhaana palkittu Juan Pattillo (25/11) oli aivan liekeissä. Keskimatkan hypärit upposivat kaikki ja kun sekaan otetaan muutama korirautoja ruhjova donkki, jälki oli murhaavaa.

Darren Duncan jatkoi loistavia otteitaan. Tampereella huippupelin pelannut Duncan upotti kaikki kolmosensa (5/5), kaikki vaparinsa (3/3) ja jakeli 22 pisteen ohella kahdeksan syöttöä. Kolmas veljes William Walker on räiskinyt viime pelit heittonsa kuin haulikolla. Espoossa Walker (24/6) löysi alkukauden rytminsä ja kolkit osuivat 5/9.

– Jenkkien hyökkäyspelistä ei voi valittaa, mutta puolustuspäässä koko kolmikko oli aika kehno. Intensiteetti puuttui. Kiva tietysti, että hyökkäämälläkin voitetaan pelejä. Jostain syystä meidän hyökkäyspelaaminen on vieraissa paljon parempaa kuin kotona, pohti päävalmentaja Mikko Tupamäki.