Kouvot on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen amerikkalaissentteri Andre Williamsonin kanssa.

Vasenkätinen, 25-vuotias ja 202-senttinen Williamson on Appalachian State -yliopiston kasvatti, joka viime Korisliigakaudella edusti Kauhajoen Karhua 16,1 pisteen ja 8,6 levypallon keskiarvoilla.

Kolmatta vuottaan ammattilaisena pelaava Williamson on Suomen lisäksi pelannut Belgiassa, Israelissa sekä viimeksi Saksassa Bundesliigassa pelaavan Bremerhavenin paidassa.

– Olen todella iloinen tilaisuudesta saada palata minulle jo tuttuun Korisliigaan. Tiedän Kouvojen valmennuksen laadukkaaksi ja uskon joukkueen pelitavan sopivan minulle erittäin hyvin, sanoo Williamson Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kehuu Williamsonia erinomaiseksi ”1 vs 1” -puolustajaksi.

– Andre pystyy puolustamaan sekä vastustajien isoja senttereitä että naama korille päin pelaavia laitahyökkääjiä. Hän tuo meille myös erilaisia variaatiomahdollisuuksia palloskriinipuolustukseemme. Hän pystyy tekemään koreja 1-1 -tilanteessa läheltä koria ja on myös riittävän hyvä kolmen pisteen heittäjä, millä saamme tehtyä lisää tilaa kentälle, luonnehtii Lehtonen, jonka mukaan Kouvot haluaa entisestään nopeuttaa hyökkäyksiin lähtöään ja olla aktiivisempia puolustuspäässä.

Pelilupa-asioiden järjestyessä Willliamson tekee Kouvot-debyyttinsä ensi perjantaina kotiottelussa Honkaa vastaan.