Kouvot palaa kahden viikon tauon jälkeen tositoimiin perjantaina kun Mansikka-aholle saapuu vierailevaksi tähdeksi Tapiolan Honka.

Kouvot (12/9) tipahti sarjataulukossa tauon aikana yhdellä pykälällä sijalle neljä kun Bisons voitti kuluvalla viikolla Tampereen Pyrinnön. Honka (6/15) on viimeaikaisten vaikeuksien myötä valahtanut sarjataulukon sijalle 10. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella vasta kertaalleen ja ensimmäisen osaottelun vei nimiinsä kotiparketillaan pelannut Honka (72-64).

Kouvojen uusimmat kiinnitykset Andre Williamson ja Matt Gibson tekevät ensiesiintymisensä Mansikka-aholla tässä ottelussa tällä kaudella. Gibson (18.0/3.1/4.9s/2.3r) pelasi Kouvoissa viime kauden kevätpuolella jo 27 ottelua nousten nopeasti yhdeksi kotiyleisön suurista suosikeista. 195-senttinen takamies oli viime kaudella Kouvojen ykkönen niin pisteissä, syötöissä kuin riistoissakin. Myös Williamsonia (16.1/8.6/1.0t, teh 18.4) voidaan pitää Mansikka-aholla jo vähintään puolituttuna pelimiehenä sillä 202-senttinen sisäpelaaja pelasi viime kaudella Karhu-paidassa Manskarilla kaksi ottelua. Monipuolinen Williamson oli viime kauden Karhun piste-, levypallo-, torjunta- ja tehokkuustilaston ykkönen.

– Tuntuu varmasti upealta pukea perjantaina ensi kertaa päälleni Kouvojen peliasu varsinkin, kun pelaamme vielä kotiyleisön edessä. Se merkitsee minulle henkilökohtaisesti todella paljo,n sillä se on minulle tavallaan uuden alku ja aionkin pitää suuressa arvossa jokaista hetkeä jonka saan olla mukana Kouvojen organisaatiossa. Mitä odotan ensimmäiseltä peliltäni, on se, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuettamme voittamaan. Yksi henkilökohtaisia ominaisuuksiani on, että haluan aina pelata mahdollisimman kovaa ja päästä sillä tavalla hyvin peliin sisälle. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää seuraväkeä ja joukkueen kannattajia hienosta vastaanotosta ja toivon, että katsojat saapuvat peleihimme runsain joukoin, Williamson miettii Kouvojen sivuilla.

Gibson odottaa innolla paluuta Kouvojen joukkueeseen.

– Perjantainen tulee olemaan todella jännittävä ja hieno päivä, kun saan taas astua kentälle tutun kotiyleisön edessä. On hienoa nähdä jälleen kaikki tutut kasvot katsomossa ja olla osa jo nyt hyvin pelaavaa joukkuetta. Olen täällä auttaakseni joukkuetta kaikin käytettävissä olevin tavoin. Minulle on ihan sama pelaanko pelipaikkaa 1 tai 2, sillä ei ole minulle merkitystä. Silläkään ei ole minulle väliä teenkö ottelussa 20 vai 0 pistettä, kunhan saavutamme tavoitteemme joukkueena. En palannut joukkueeseen korvatakseni ketään tai viedäkseni lupaavien nuorten pelaajien peliaikaa. Tulin takaisin auttaakseni joukkuetta, tuomaan kokemusta ja tuodakseni vielä lisää erilaisia optioita pelaamiseemme, Gibson toteaa.

Itse ottelusta Gibson povaa kovaa koitosta.

– Emme voi lähteä perjantain peliin kevyesti tai puolivaloin sillä hyvin valmennettu Honka on erittäin lahjakas sekä lupaava joukkue ja he pelaavat erittäin hyvin yhdessä. He voivat olla erittäin vaarallinen joukkue varsinkin jos me annamme heidän rullata vapaasti hyökkäyksessä ja annamme heille vapaita heittopaikkoja. Meidän pitää ennen kaikkea keskittyä pelaamaan kovaa, sillä joukkueessa on nyt muutama uusi pelaaja, emmekä ole ehtineet siten kovin kauan vielä harjoitella yhdessä. Tärkeintä on yksinkertaisesti vääntää tiukasti ja taistella perjantaina voitto kotiin.