NBA:ssa oli kaikkien lajien kovimmat ammattilaissarjat mukaan lukien korkeimmat palkat vuonna 2013. NBA-koripalloilija tienasi keskimäärin noin neljä miljoonaa euroa.

NBA pitää selkeätä ykkösasemaa, sillä kakkosena sarjoista tulee hieman yllättäen Intian krikettiliiga, jossa pelaajien palkka oli keksimäärin noin 3,6 miljoonaa euroa. Kolmantena on sitten baseball-liiga MLB, neljäntenä Englannin Valioliiga ja viidentenä NHL.

NBA-joukkueista eniten liksaa pelaajillensa pulitti Brooklyn Nets, jossa keskipalkka oli peräti lähes 5,9 miljoonaa euroa. Pienimmällä keskipalkalla joutuivat tulemaan toimeen Philadelphia 76ersin pelaajat, jotka tienasivat keskimäärin hieman vajaat 2,5 miljoonaa euroa.

Brooklyn ylsi myös kärkikymmenikköön parhaista palkanmaksajista, kun se on tilastoissa kuudentena. NBA-joukkueista Chicago Bulls oli tilaston yhdeksäs, New York Knicks 12, ja kahdenkympin sakkiin nousivat myös Miami Heat (16) sekä Los Angeles Lakers (19).

Lukemat selviävät Sporting Intelligencen tekemästä vuotuisesta raportista.