Perjantaina Bisonsin jalkoihin jäänyt KTP-Basket pääsee yrittämään kurssinsa kääntämistä heti sunnuntaina. Legendaarisessa Kisahallissa isäntänä toimii Seagulls, jonka paras vire on ollut tämän vuoden puolella kateissa.

Joka tapauksessa Seagulls on osoittanut olevansa yllätysvalmis joukkue esimerkiksi voittamalla joulukuussa kolme ottelua putkeen kokonaan ilman kolmatta amerikkalaista. Näistä ensimmäisessä Pyrintö kaatui vain yhden amerikkalaisen avulla. Gullsien potentiaalin tietää myös KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov.

– Seagulls on vaarallinen ja aktiivinen joukkue molemmissa päissä kenttää. Mielestäni he ovat löytäneet identiteettinsä ja pelaavat paremmin yhteen. Terveystilanne on aiheuttanut heille viime aikoina huolia ja murheita, minkä takia he ovat kärsineet tappioita, Mirolybov taustoittaa KTP:n sivuilla.

Seagullsin peliä johtaa liukasliikkeinen Deremy Geiger (15,4/2,6s), mutta joukkueen vaarallisin yksilö on sarjan tehotilaston kakkosnimi Melsahn Basabe (17,8/12,7). Sentteri rankaisi KTP:tä viimeksi 25 pisteellä ja on muun muassa rikkonut 20 levypallon rajan jo kolmesti tällä kaudella. Gullsien laajasta ja tasaisesta materiaalista on syytä nostaa esiin myös Carl Lindbom (12,2/5,9), joka komeilee tällä hetkellä sarjan kolmostarkkuuksissa kakkosena. Samat nimet on korostettuna myös Mirolybovin papereissa.

– Kova sentteri, ratkaisuvalmis point guard, erittäin hyviä ”rivimiehiä” ja Calle. Varsinkaan Basabea ei saa päästää vauhtiin, joten heti alusta pitää olla hereillä. Palloskriinien puolustus pitää toimia, siitä ei ollu tietoakaan perjantaina, Mirolybov kertoo.

Perjantain Bisons-tappio on Mirolybovin mukaan käsitelty ja unohdettu.

– Tapa millä hävisimme harmittaa enemmän kuin itse tappio. Käsittelimme asian joukkueen kanssa aamulla ja sitä on turha jäädä murehtimaan. Jos siihen jää, seuraava peli aiheuttaa äkkiä lisää murehtimisen aihetta ja kohta ollaan kierteessä. Hyvä, että uusi peli tulee nopeasti. Learn and forget, kuten vanha sanonta kuuluu, tiivistää Mirolybov.

Helsinki Seagulls – KTP-Basket sunnuntaina klo 17:00 Kisahallissa.