Golden State Warriorsin tähtitakamies Stephen Curry on lyönyt äitinsä kanssa mielenkiintoisen vedon, jossa peluri joutuu antamaan äidilleen rahaa, jos menettää pallon liian usein ottelussa.

Kolmen edelliskauden ajan Stephen Currylla on ollut hänen äitinsä Sonyan kanssa veto pallonmenetyksistä otteluissa. Sonya tuskastui muutama vuosi sitten, kun hänen poikansa menetti liian usein pallon ja ehdotti vetoa, jonka mukaan Stephen maksaa äidilleen sata dollaria jokaisesta yli kolmen menevästä menetyksestä. Jos hän menettää pallon vähemmän kuin kolme kertaa, vähennetään se äidin ostossaldosta. Kauden päätteeksi Sonya kertoo kuinka paljon saldo on ja millaisen muotituotteen hän haluaa sillä rahalla ja poika ostaa sen.

Viime kaudella Curry jäi äidilleen velkaa noin 6500 dollaria, mutta tällä kaudella äidin kassaan on kertynyt ainoastaan 600 dollaria. Curry on menettänyt pallon tällä kaudella keskimäärin 3,2 kertaa ottelua kohden. Summat eivät kuitenkaan juuri Curryn kukkarossa tunnu, sillä hän tienaa tältä kaudelta 10,6 miljoonaa dollaria.

– Pidän siitä. Olen kilpailija, joten pidän tuon kaltaisista haasteista. Se on minulle win-win. Pidän huolta äidistäni ja minulla on paljon vähemmän menetyksiä, Curry toteaa San Fransisco Gatelle.

Curry myöntää, että veto vaikuttaa hänen pelaamiseensa.

– Olen miettinyt sitä peleissä. Kun minulla on kaksi menetystä, niin mietin, ettei minulle saa tulla enempää. Jos minulle tulee neljä, niin se on turhauttavampaa kuin jos vain pelkästään pelaa peliä, Curry heittää.