KTP-Basketia edustava Timo Heinonen ylitti perjantaina Korisliigan runkosarjassa 5000 pisteen rajapyykin. Heinonen heitti Salon Vilpasta vastaan 26 pistettä ja nyt hänen yhteispisteensä liigan runkosarjassa ovat 5004.

Heinonen pelaa 16. kauttaan liigaa, joista kului Pussihukissa kahdeksan, ToPossa viisi kautta ja nyt KTP:ssä on meneillään kolmas kausi. Otteluja Heinoselle on kertynyt 526, joten pistekeskiarvo ottelua kohden on 9,5. Heinosen yhden ottelun ennätys on 40 pistettä, jonka hän latoi ToPo-paidassa Karkkilaa vastaan marraskuussa 2007.

Heinosella on tilillään kuusi miesten maaottelua ja SM-tasolla kolme hopeaa. Vuoden puolustuspelaajaksi hänet on valittu kahdesti ja kehittyneimmäksi pelaajaksi kerran.

Heinonen on kautta aikain 41. pelaaja, joka on päässyt ”viiden tonnin klubiin”. Korisliigan kaikkien aikojen tilastossa Heinonen on ohituskaistalla ja menee seuraavaksi ohi ToPo-ikoni Riku Marttisesta (5010 pistettä).