Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä on nimitetty kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) pelaajakomissioon.

Peliuransa viime syksyn historiallisiin MM-kisoihin päättäneen Möttölän ohella komissioon valittiin 12 muutakin lajin kansainvälistä tähteä. Pelaajakomission puheenjohtajana toimii serbilegenda Vlade Divac.

– On suuri kunnia tulla valituksi tällaiseen ryhmään. Odotan innolla yhteistä työskentelyämme sen puolesta, että pelimme on tulevaisuudessa entistäkin parempi pelaajille. Koripallo on antanut vuosikymmenien ajan minulle paljon ja on mahtavaa, että voin antaa lajille takaisin useammalla eri tasolla, kommentoi Möttölä Koripalloliiton tiedotteessa.

Möttölä, 38, työskentelee tällä hetkellä Suomen Koripalloliiton olympiavalmentajana Mäkelänrinteen urheilulukiossa, jossa hän valmentaa Helsinki Basketball Academyssa pelaavia suomalaislahjakkuuksia yhdessä Antti Koskelaisen ja fysiikkavalmentaja Jussi Hirvosen kanssa.

Möttölä pelasi Suomen A-maajoukkueessa lähes 20 vuoden ajan ja oli Susijengin pitkäaikainen kapteeni. Hän oli rakentamassa Suomen nykyistä nousua ja pääsi nauttimaan sen myötä urallaan kolmista EM-kisoista sekä viime syksyn MM-kisoista Suomi-paidassa.

Pelaajakomission vastavalittujen jäsenten joukosta löytyy lisäksi mm. Fabricio Oberto (ARG), Radoslav Nesterovic (SLO), Ilona Korstin (RUS), Amaya Valdemoro (ESP) ja kolminkertainen olympiavoittaja Katie Smith (USA), jotka kaikki ovat Möttölän tavoin maidensa pitkäaikaisia koripallolähettiläitä. Mukana on myös belgialainen Tomas Van Den Spiegel, jonka kanssa Möttölä pelasi yhdessä Euroliigaa italialaisen Skipper Bolognan riveissä.

Ensimmäistä kertaa kootun FIBA:n pelaajakomission on määrä toimia pelaajien (miesten, naisten, nuorten) äänenä kansainvälisen koripalloliiton päätöksenteossa ja päätösvalmistelussa. Valittujen jäsenten toimikausi yltää aina vuoteen 2019.

Möttölää FIBA:n pelaajakomissioon esitti Suomen Koripalloliitto.